петак , 1 јула 2022
Početna / Некатегоризовано / ŽIVOJIN MARKOVIĆ – NOVINAR VELIKOG SRCA

ŽIVOJIN MARKOVIĆ – NOVINAR VELIKOG SRCA

Ljubitelji rukometa sa tromeđe Austrije, Nemačke, a najviše iz Švajcarske učestvovali su u humanitarnoj akciji sakupivši pare za kupovinu dresova za rukometni klub „Hajduk Veljko“ iz Negotina, koji će ove sezone ući u Prvu rukometnu ligu Srbije.

U ovoj akciji su učestvovali i pojedinci i klubovi. Među pojedincima koji su učestvovali u ovoj akciji su: Miško Korać, Gordan Krajišnik, Goran Mičić, Draško Miletić, Svetko Živković, Ljuti Krajišnik, Ernst Švedener, Žika Đorđević i Danijel Šeat.

Zahvaljujući našim ljudima dobre volje iz dijaspore, dobili smo nove dresove. Njihova donacija je za njih možda mala, ali za nas u ovom slučaju veoma važna i draga. Hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji, a najviše Živojinu Markoviću sekretaru Kulturnog kluba „Sveti Nikola“ iz Herisaua, koji je gubio dragoceno vreme i potrudio da sakuplja novac od naše dijaspore.

Takođe bih se zahvalio i našim “ Vestima“, koje su pratile ovu humanu akciju – kaže Rade Filiferović, predsednik RK „Hajduk Veljko“ iz Negotina.

Saopštavamo i imena klubova i organizacija koje su takođe učestvovali u ovoj humanoj akciji: SKUD „Branko Radičević“ iz Lugana, MK Vukovi iz Frauenfelda, Dard Elite iz St. Margretena, Altegra iz St. Galena, SKK „Sveti Sava“ iz Flavila, Boća klub iz Buhsa, Vest klub iz Flavila, KK Sloga iz Amrisvila, Balkanika iz Folketsvila, KUD Ras iz Lucerna, KK Riti iz Ritija, Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, MK Škorpioni iz Vintertura, F. K. „Morava“ iz Ciriha,, F.K. „Republika Srpska“ iz Ciriha, F.K. „Srbija“ iz Ciriha, KUD „Sveti Nikola“ iz Volfurta u Austriji, FK Barometar iz Feldkirha u Austriji, FK Ravna Gora iz Volfurta u Austriji i SKK „Vuk Karadžić“ iz Lindaua u Nemačkoj. Ovi ljudi, a i udruženja su zalužili svaku pohvalu za humani čin koji su učinili.

„Stupivši u kontakt sa Živojinom Markovićem, sekretarom Kulturnog kluba „Sveti Nikola“ iz Herisaua, zamolio sam ga ako može da pokrene jednu akciju kako bi sakupio finansije za kupovinu dresova za Rukometni klub „Hajduk Veljko“ iz Negotina, koji će ove godine ući u viši rang Prve rukometne lige Srbije. Gospodin Marković nije ništa obećao, ali dao je nadu da će pokušati i eto posle nekoliko meseci za Uskrs je doneo komplet dresova u čijoj kupovini je učestvovala dijaspora iz Švajcarske, a kako nam je rekao jedan deo novca je sakupljeno i u Austriji, kao i Nemačkoj. Ispalo je spontano, ali trud se isplatio i zahvalio bih se svim donatorima koji su nam pomogli – kaže Danijel Mašić, bivši igrač rukometnog kluba „Hajduk Veljko“ iz Negotina.DSC 6933

A

DSC 6929

DSC 6939

DSC 6943

DSC 6946

DSC 6947

DSC 6949

Takođe pogledajte i ...

Kodiranje auto ključeva