субота , 25 маја 2024
Početna / Duhovnost i Istorija / “TEKIJANKA” SVEČANO PROSLAVILA 33. ROĐENDAN

“TEKIJANKA” SVEČANO PROSLAVILA 33. ROĐENDAN

“TEKIJANKA” SVEČANO
PROSLAVILA 33.ROĐENDAN

Domaći porodični trgovinski lanac Tekijanka proslavila je krajem februara 33. rođendan. Povodom jubileja kompanije, Tekijanka je za svoje kupce i ovog puta obezbedila sjajne akcije i rođendanske cene. Takođe, Tekijanka je na svojoj Fejsbuk stranici organizovala nagradni konkurs pod nazivom „Zašto volim Tekijanku“, putem koga će 99 osoba osvojiti poklon vaučere za kupovinu u njenim maloprodajnim objektima.
Veliki broj kupaca ove ugledne trgovinske kompanije, isticao je u prvom redu povoljne cene, ljubaznost prodavaca, širok asortiman, a posebno osećanje da kupujete kod svojih. Upravo to i neguje manadžment Tekijanke da u njihovim prodajnim objektima budu zastupljeni proizvodi srpskih firmi.
Povodom obeležavanja rođendana kompanije, porodica Bolbotinović koja je osnivač i vlasnik Tekijanke, organizovala je na dan jubileja prigodnu proslavu. Porodica se najpre tradicionalno okupila u crkvi Sv. Nikole u Tekiji, a zatim je obišla prvootvorenu prodavnicu kompanije, koja se takođe nalazi u Tekiji.
Uz posluženje i rođendansku tortu, upriličeno je druženje sa zaposlenima i najbližim saradnicima.
Tekijanka je kao društveno odgovorna kompanija obradovala i mališane iz OŠ “Svetozar Radić” iz Tekije. Svim učenicima škole, uključujući i predškolce i nastavno osoblje, Tekijanka je poklonila jednodnevni izlet.
Ono što posebno želimo da istaknemo je činjenica da Kompanija Tekijanka koja postoji od 1990. godine, posluje u šest opština Timočke Krajine – Kladovo, Negotin, Zaječar, Knjaževac, Majdanpek i Bor. U trideset i dva maloprodajna objekta i tri ugostiteljska objekta u Kladovu (Restoran “Tekijanka Plus”, “Krčma kod Tekijanca”) posao obavlja 471 radnik.
Iz kompanije najavljuju da je u planu proširenje poslovanja na nove opštine u Srbiji, pa će se tako u ovoj godini otvoriti još nekoliko Tekijankinih prodavnica u Negotinu, Nišu, Knjaževcu i Paraćinu, te će i drugi građani u Srbiji, moći da kupuju po cenama koje pokazuju koliko “Tekijanka” vodi brigu o našim porodicama.

Davne 1990. godine, tačnije 25. februara, Živojin Bolbotinović osniva trgovinsku radnju sa svega dva radnika u varošici Tekija, u opštini Kladovo. Na stubovima porodične istrajnosti i volje, mala prodavnica vremenom prerasta u vodeći trgovinski lanac u Istočnoj Srbiji.
Danas ovaj sistem čine različite delatnosti: trgovina, kao osnovna delatnost, ugostiteljstvo, kao nadogradnja I turizam, čime Kladovo posle više godina ponovo postaje važno ime na turističkoj mapi Srbije.
Godine 2011. Tekijanka izlazi iz okvira Kladovske opštine i otvara objekat na Radujevačkom putu u Negotinu. Nakon dve godine od otvaranja ovog, kako se pokazalo upešnog u poslovanju, objekta, otvara još jedan u samom centru Negotina i jedan u Majdanpeku. U februaru 2015. godine kompanija proslavlja četvrt veka postojanja. Nije to bila samo godina jubileja već i jedna od najuspešnijih u poslovanju. Otvorena su dva supermarketa u Boru i još dva u Majdanpeku. Investicijama u 2014. i 2015. godini visoko su postavljeni standardi u poslovanju, kao i u lojaliti programu čime su kupcima omogućene mnoge pvoljnosti i privilegije. Rezultat svega toga je više desetina hiljada zadovoljnih kupaca koji svakodnevno ulaze u objekte Tekijanka.
Danas, posle 33 godinu, Tekijanka zapošljava više od 400 radnika u 30 maloprodajnih objekata i restoranu Tekijanka plus. Ulaganjem u zaposlene, stalnim usavršavanjem, podrškom i negovanjem lojalnosti, Tekijanka stiče epitet prave porodične firme koja svjim radnicima pruža sigurnost i neprestanu podršku.
Od početka osnivanja kompanija Tekijanka neguje kulturu korporativne odgovornosti i nosi je sa sobom u svaki grad u kome otvara maloprodajni objekat. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život, uključuje se u razvoj lokalne zajednice, pomaže onima kojima je pomoć potrebna i živi život sa svojim sugrađanima.
Na čelu sa svojim vlasnikom Živojinom Bolbotinovićem mnogim porodicama i pojedincima Tekjanka je vratila osmeh na lice. Negovanje porodičnih vrednosti je vizija ove porodične kompanije.
Tekijankina društvena odgovornost ogleda se u odnosu prema proizvodima, zaposlenima, poslovnim partnerima, društvu i životnoj sredini.
Organizovali su do sada više desetina humanitarnih akcija, usmerenih na pomoć pojedincima i institucijama.
Posebno su ponosni na rezultate svojih napora u razvoju lokalne zajednice u Kladovu i okolini.

Takođe pogledajte i ...

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE Specijalistički timovi MUP Srbije vratili su se …