петак , 1 јула 2022
Početna / Некатегоризовано / KUD JEDINSTVO BEČ – SVI ZA NIŠ, A MI U ČAČAK

KUD JEDINSTVO BEČ – SVI ZA NIŠ, A MI U ČAČAK

Iako su izborili pravo da učestvuju na 18. Smotri srpskog folklora dijaspore, članovi bečkog kulturno umetničkog društva „Jedinstvo“ su se umesto putovanja u Niš, opredelili da se odazovu pozivu prijatelja iz Čačka.
– Gostovali smo u Čačku od 18 do 20. maja na poziv KUD „Abrašević“ i bilo nam je predivno. Pošli smo sa sve tri grupe folkloraša, znači mali, srednji i mi veterani. Ukupno nas 74 člana. Na koncertu su nastupile naše 3 grupe folkloraša, a onda KUD Abrašević,  pa veterani grada  i škola folklora iz Čačka, kaže Jagoda Dekić, umetnički rukovidilac u „Jedinstvu“.
IMG 9261 resizeIMG 9617 resizeIMG 9353 resizeIMG 9388 resizeIMG 9436 resizeIMG 9081 resizeIMG 9167 resize
Posle koncerta smo se mi i domaćini uz pesmu i igru lepo družili do kasno u noć. Sutradan smo posetili i čuveno brdo Ljubič, na kome je podignut spomenik Tanasku Rajiću junaku Prvog srpskog ustanka. Tu nam je priređen piknik uz prasetinu koja je bila fenomenalno ispečena. Onda smo bili na Mokroj Gori i na Zlatiboru. Sve u svemu bilo nam je prelepo kod njih i lepo su nas dočekali. Ovo gostovanje će nam ostati dugo u sećanju. Zahvaljujemo se svim domaćinima, posebno direktoru „Abraševića“ doktoru Aleksandru Pajoviću, Mariji Gavrilović i sekretaru Dragiši Gavrilović – Cviji, rekla nam je u ime svih članova „Jedinstva“, uvek pozitivno raspoložena Jagoda Dekić. 

Takođe pogledajte i ...

Kodiranje auto ključeva