петак , 1 јула 2022
Početna / Некатегоризовано / POMOZIMO KOLO SRPSKIH SESTARA DA BI KOLO NASTAVILO DA POMAŽE DRUGIMA

POMOZIMO KOLO SRPSKIH SESTARA DA BI KOLO NASTAVILO DA POMAŽE DRUGIMA

U ovom trenutku Kolo sprskih sestara iz Negotina bori se za pomoć kojom će zaokružiti donaciju za potrebe renoviranja krova u prostorijama koje su ustupljene ovoj plemenitoj organizaciji, neumornih žena koje brinu o deci, mladima, talentovanima i zaboravljenima. Negotinsko kolo čine dame koje decenijama neumorno rade.
Oktobra 2012. odobrena im je donacija od 5000 evra od humanitarne organizacije ’’ Žene Evrope’’ iz Brisela koja je deo novca potrebnog da se zdanje koje im je dato na raspolaganje sačuva od zaborava i učini zdravim i mogućim za rad. Za realizaciju projekta postoji rok i ukoliko se renoviranje ne izvede, novac iz Brisela će morati da se vrati.
Pomozimo im da se u što kraćem roku, koji ističe snađu kako bi zaokružili svoju plemenitu misiju koja ide dalje i ne zaboravlja nikoga. One brinu o deci, o svakom trećem detetu u porodici, o školarinama nadarenih, o svima kojima one mogu da pomognu.
Ovu humanitarnu, milosrdnu organizaciju su osnovale 1903. godine, 28. avgusta, Delfa Ivanić, nastavnica, Nadežda Petrović, slikarka, Isidora Sekulić, književnica, Jelena Lozanić, ćerka dr Sime Lozanića, Persida Prodanović, supruga Jaše Prodanovića, Milka Grujić i druge viđenije žene Beograda.
Prva predsednica KSS je bila Slavka Subotić a pokroviteljica KSS, veliki dobrotvor i priložnik kraljica Marija Karađorđević. Godinu dana kasnije je gradić na Istoku Srbije, čuveni Negotin duhom veliki, prateći sve događaje u tadašnje vreme osnovao je sedište KSS- a, mesni odbor i nastavio putem dobročinstva.
Nastavimo tamo gde smo stali, zajedno smo jači! Za Negotin, za Kolo srpskih sestara, za sve nas! KONTAKT TELEFON: 00 381 19 541 79940 Slika zgrade1 copy3

2

5

Takođe pogledajte i ...

Kodiranje auto ključeva