понедељак , 25 септембра 2023
Početna / Некатегоризовано / Western Union dar za „HALLOBEBU“

Western Union dar za „HALLOBEBU“

Telefonsko savetovalište Halobeba dobilo je novu centralu u vrednosti od million dinara od Western Union-a i njegovih zastupnika EKI Transfers-a i Banke Poštanska Štedionica.
Western Union, globalni lider u uslugama transfera novca, u saradnji sa svojim lokalnim zastupnicima u Srbiji, donirao je novu Halobeba centralu Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu. Inicijativa za podršku projektu Halobeba je pokrenuta od strane kompanije Western Union i njenih lokalnih zastupnika – Eki Transfers i Banka Poštanska štedionica – sa ciljem da se obezbedi povećanje kapaciteta Halobeba linije. Halobeba telefonska linija, koja je uspostavljena početkom 2001. godine uz podršku UNICEF-a, pruža besplatne zdravstvene savete i konsultacije roditeljima u Beogradu i Srbiji i time doprinosi boljem kvalitetu nege majki i dece u zemlji. Linija trenutno radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, a odgovore daju iskusne više medicinske sestre iz beogradskih domova zdravlja.

“Sa ovom donacijom Western Union nastavlja svoju saradnju sa lokalnim zastupnicima sa kojima je uspešno realizovano nekoliko projekata tokom proteklih godina, kako u Srbiji tako i u drugim zemljama u regionu. Western Union želi da uzvrati društvenoj zajednici u kojoj posluje i drago nam je da zahvaljujući našim zastupnicima -Eki Transfers-u i BanciPoštanska štedionica, a uz pomoć UNICEF-a možemo doprineti unapređenju ove lokalne zdravstvene institucije“, rekla je Vlatka Ilečić, predstavnik Western Union-a. Koordinator projekta Halobeba Anđelka Kotević, ovom prilikom objasnila je neophodnost nove linije:

“Istraživanja su pokazala da je velika većina roditelja u potpunosti zadovoljna sa funkcionisanjem Halobeba linije, ali i da se suočavaju sa problemom dobijanja linije jer su telefonske linije dugo zauzete pa ne dobijaju momentalnu uslugu. Instalacija unapređenog telefonskog sistema omogućava brži prijem poziva velikog broja roditelja dnevno i skraćuje vreme čekanja. Novi sistem već funkcioniše, a mi smo veoma zahvalni Western Union-u i njegovim lokalnim zastupnicima EKI Transfers-ui Banci Poštanskoj štedionici.”

”Izuzetno mi je zadovoljstvo da možemo danas izvestiti da su naše partnerstvo i naš zajednički rad doneli ovakav rezultat za dobrobit dece i njihovih rodtelja – sadašnjih i budućih. Zahvaljujući socijalnoj odgovornosti Western Uniona i njegovih zastupnika u Srbiji EKI Transfers-a i Banke Poštanska Štedionica i predanom radu Halobeba savetovališta, unapređena je neposredna veza između zdravstvenog sistema, porodice i cele zajednice. A UNICEF je, naravno, tu da pruži svoju podršku i da podstakne povezivanje i timski rad – poštujući princip “deca pre svega“, istakla je Vesna Savić Đukić, šef Odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u.

O Western Union-u
Kompanija Western Union (NYSE: WU) je lider u globalnim uslugama plaćanja. Zajedno sa svojim Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil i Western Union Business Solutions brendiranim uslugama plaćanja, Western Union obezbeđuje potrošačima i preduzećima brze, pouzdane i pogodne načine slanja i primanja novca širom sveta, slanja uplata i novčanih uputnica. Zaključno sa 31. decembrom 2011. godine Western Union, Vigo i Orlandi Valuta brendirane usluge dostupne su kroz kombinovanu mrežu od 485.000 zastupničkih lokacija u 200 zemalja i teritorija. U 2011. godini, kompanija Western Union je izvršila 226 miliona transakcija od potrošača ka potrošačima širom sveta, premeštajući 81 milijardu dolara glavnice među potrošačima i 405 miliona poslovnih plaćanja. Za više informacija možete posetiti sajt www.westernunion.com

O UNICEF-u
UNICEF je prisutan u 190 zemalja i teritorija sa ciljem da pomaže da deca prežive i da se razvijaju – od ranog detinjstva do adolescencije. Kao najveći svetski dobavljač vakcina za zemlje u razvoju, UNICEF podržava programe vezane za zdravlje i ishranu dece, pristup ispravnoj vodi i sanitaciji, kvalitetno osnovno obrazovanje za svakog dečaka i devojčicu, kao i zaštitu dece od nasilja, iskorišćavanja i AIDS-a. UNICEF se u potpunosti finansira od dobrovoljnih priloga pojedinaca, privatnog sektora, fondacija i vlada. Za dodatne informacije o UNICEF-u posetite vebsajt www.unicef.org.

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …