недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / UDRUŽENJE „Harmonika „ iz Zell am See-a PROSLAVILO TRI GODINE POSTOJANJA

UDRUŽENJE „Harmonika „ iz Zell am See-a PROSLAVILO TRI GODINE POSTOJANJA

Udruženje naših gradjana, iz mesta Zell am See-a, pokrajina Salzburg, proteklog vikenda obeležilo je tri godine rada i postojanja. U mestu predivnih planinskih pejzaža, Piesendorf, u goste su im došli da zajedno proslave obeležavanje trogodišnjice, klub „ Petar Kočic“ iz Fügen-a( Tirol) i članovi Kulturno sportske Zajednice Srba ( KSZS) iz Salzburga.
U ime organizatora priredbe, prisutne goste  je toplim rečima dobrodošlice  pozdravila Božana Sančanin , i poželele da se dosadašnja dobra saradnja prisutnih  klubova nastavi i u buduće. Takodje iskoristila je priliku da se zahvali vrednim članovima „ Harmonike „ koji su i ovog puta uspešno odradili ulogu domaćina.
U opuštenoj atmosferi , smenjivali su se folklorni ansambli, mladjeg i starijeg uzrasta i za svoj prikaz bili nagradjeni srdačnim aplauzom publike. A bilo je tu igara iz Šumadije, juga Srbije , Vlaške igre . . .
Svredni clanovi harmonikelepotice iz zell am seeamanuela miljkovickud petar kocicmladji uzrast kszskup je pozdravila i podržala  Dr. Tina Widmann,( Landesrätin ),
U ime gostojućih klubova , predsednici Gojko Savić i Nenad Šulejić, prilikom obraćanja , poželeli su članovima „ Harmonike“ još puno uspešnih godina rada.
Gost večeri , Manuela Miljković , istrumentalista na harmonici iz Beča, predstavila se kolažom narodnih kola.
Po završetku kulturnog programa, slavlje se nastavilo do kasnih sati uz dobru muziku i raspoloženje.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“