четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / U IZDANJU UDRUŽENJA ŽENA ZA INTEGRACIJU, OBRAZOVANJE I KULTURU WUZ IZ BEČA OBJAVLJENA KNJIGA „USPEŠNI KROZ OBRAZOVANJE“

U IZDANJU UDRUŽENJA ŽENA ZA INTEGRACIJU, OBRAZOVANJE I KULTURU WUZ IZ BEČA OBJAVLJENA KNJIGA „USPEŠNI KROZ OBRAZOVANJE“

Kao jedna od najvećih tekovina savremenog društva, obrazovanje i vreme u kojem se školujemo, svakako, zauzimaju izuzetno važan period u našim životima. Od sticanja osnovne pismenosti preko usmerenja i konačnog izbora, odnosno izučavanja budućeg zanimanja, svaka naša odluka određuju okvire naših života. Ne samo na osnovu zadovoljstva usled mogućnosti da se bavimo poslom koji volimo, već i zbog činjenice da upravo ta odluka, po pravilu, određuje materijalnu egzistenciju nas i naše porodice.
Ipak, nije dovoljno samo voleti određeno zanimanje da bismo se i ostvarili u toj branši. Marljivost, učenje, istraživački duh, želja za uspehom i ostale osobine koje krase dobrog učenika se podrazumevaju na tom putu, međutim, prilikom izbora škole, prava informacija u pravo vreme je od neprocenjive važnosti.
Koji je pravi izbor zanimanja zavasilivašedete? Kojazanimanjaimajulepuperspektivuubližojbudućnosti? Šta sve morate da znate ukoliko se odlučite da idete na stručnu obuku u proizvodnji (šegrtovanje)? Kako izgleda ponuda letnjih, sezonskih poslova u Austriji? Imaju li svi učenici podjednake šanse za obrazovanjem nezavisno od pola ili porekla? Šta ako ste davno napustili školovanje, a sada imate vremena i volje da nastavite svoje obrazovanje? Možda su upravo „Poslovne školenabečkojakademijiBFIpravaadresazavas? EU i Austrija izdvajaju velika sredstva za obrazovanje, koje mere podsticaja vam stoje na raspolaganju? Kakve su mogućnosti da se zaposlite zahvaljujući tim merama podsticaja obrazovanja i zaposlenja? Koje gradske i državne institucije brinu o tome?
Odgovore na ova i nekoliko desetina sličnih pitanja možete dobiti u knjizi EDA“ Uspešni kroz obrazovanje“ (EDA- „Erfolgreich durch Ausbildung“) koju je izdalo udruženje žena za integraciju, obrazovanje i kulturu WUZ (Wir Unternehmen Zukunft) iz Beča uz inicijativu  gospođe Dipl.-Ing. Tatjana Kukić-Jank.
Knjiga je besplatna i moze se naruci na office@wuz.or.at 967231 4876364946403 31192623 o

EDA BUCH c

IMG 1779kao i na tel. 019449447

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“