недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / SRETENJE OBELEŽENO U ZDANJU DIPLOMATSKE AKADEMIJE U BEČU

SRETENJE OBELEŽENO U ZDANJU DIPLOMATSKE AKADEMIJE U BEČU

Na skupu povodom Dana državnosti Srbije okupile se brojne diplomate, vojni atašei, predstavnici austrijskih institucija, privrede i srpske dijaspore.

Ambasada Republike Srbije u Austriji i Misija pri međunarodnim organizacijama u Beču priredile su juče u zdanju Diplomatske akademije prijem povodom Dana državnosti.

Posle himni Republike Srbije i Austrije, u izvođenju mlade umetnice Marije Blagojević, ambasador Božinović pozdravio je goste, među kojima su bili ambasadori najvažnijih svetskih sila. On je podsetio da naša država 15. februara obeležava Dan državnosti i Dan vojske i da ovaj praznik podseća na ustanak srpskog naroda pre dva veka za oslobođenje od Otomanskog carstva, kao i na prvi Ustav Srbije.

Inače, ovaj prijem je ujedno i oproštajni prijem ambasadora Božinovića, koji se vraća u Srbiju.

Božinović je kazao da najverovatnije okončava 41-godišnju diplomatsku karijeru, u kojoj je kruna bila služba u Beču.

Gosti, među kojima su bili i generalni sekretar Oebsa Lamberto Zanijer, predstavnici austrijskih institucija, privrede i srpske dijaspore, imali su priliku da se upoznaju sa Dušanovim zakonikom pošto je bila izložena fototipska replika.

Prijemu u Beču prisustvovala je i delegacija opštine Stara Pazova, rodnog mesta ambasadora Božinovića, na čelu sa predsednikom opštine Đorđom Radinovićem. Radinović je iskoristio prijem za predstavljanje potencijala za investiranje u Staru Pazovu, a Mihael Miler iz firme Ajmaks najavio je da će ova kompanija na proleće započeti izgradnju modernog logističkog centra u Staroj Pazovi.

Miler je dodao da austrijska firma planira i dalje infrastrukturne projekte u ovoj opštini, pa je preporučio potencijalnim investitorima da dođu i ulažu u ovaj srpski grad, koji mu je izašao u susret prilikom ulaganja.

Sretenje u Beču 3

Sretenje u Beču 4

Sretenje u Beču 2

Sretenje u Beču 1

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“