петак , 12 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / ŠAMPIONSKO DRUŽENJE BEČKIH KLUBOVA

ŠAMPIONSKO DRUŽENJE BEČKIH KLUBOVA

w042501a

U prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču u sredu je održano druženje bečkih folklora posle 31. Smotre kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, na kojoj su bili veoma uspešni.

Pozivu na druženje odazvala su se društva KUD „Branko Radičević“, pobednik Smotre i drugoplasirani KUD „Stevan Mokranjac“.

Predsednik Zajednice Borislav Kapetanović rekao je da je veoma ponosan na rezultate koja su bečka društva ostvarila.

– Bili ste više nego dobri – naglasio je on dodajući da su sva osvojena mesta zaslužena, iako „ima onih koji tako ne misle“.

Takođe je izrazio uverenje da će bečka društva biti dobra i u daljim takmičenjima.

Kapetanović je podvukao da rezultati na takmičenjima ne treba da budu najvažniji cilj, već je važnije da se članovi društava druže i zabavljaju negujući kulturu i tradiciju.

Na predstojeću Evropsku smotru u Nišu kvalifikovalo se deset društava iz Austrije, od kojih čak šest iz Beča.

Od klubova pri Zajednici na austrijskoj Smotri pobedio je KUD „Branko Radičević“ sa koreografijom „Starobosansko nijemo kolo iz Glamoča“ koreografa Borislava Kapetanovića.

Na drugom mestu takmičenje završio je KUD „Stevan Mokranjac“ sa igrama „A ja đavo, pa ga malo diram“ koreografa Milorada Runja

SKUD „Karađorđe“ je osvojio treće mesto sa igrama „Molitva – Đurđevdanski običaji“ koreografa Velimira Agovskog , A KUD Jedinstvo je sa „Igrama iz Gruže“, koreografa Milorada Runja našlo na devetom mestu austrijske Smotre.

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …