петак , 2 јуна 2023
Početna / Некатегоризовано / PROSLAVA DANA ŽENA U ŠTAJNBRUNU

PROSLAVA DANA ŽENA U ŠTAJNBRUNU

Srpski klub „Resavac“ organizovao je u subotu uveče, u opštinskoj Sali u Štajnbrunu, proslavu predstojećeg Dana žena.

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Sašom Ilićem, osmislila je program, koji je privukao veliki broj gostiju iz Burgenlanda, Donje Austrije i Beča.

Naime, do sitnih jutarnjih sati prisutne su zabavljali pevači Bata Zrdvaković, Maja Milovanović Ilić, kao i orkestar Nema problema, poznati violinista Željko Čikarević i saksofonista Ivan Dobrimirović – Džimi.

Lepo muzičko veče počelo je pola sata pre nego što je bilo zakazano, jer je publika, u velikom broju, došla u dvoranu mnogo ranije.

Naime, kako bi zauzeli mesta u Sali mnogi su se odlučili da dođu ranije, tako da je dvorana bila gotovo puna daleko pre planiranog početka programa, zbog čega su organizatori odlučili da sa muzikom krenu pre 20 časova.

Za kartama u pretplati vladalo je ogromno interesovanje mesec dana unapred, a posebno poslednje nedelje tražila se karta više.

Sala je bila pretesna za prijem svih koji su želeli da se provesele uz zvuke iz rodnog kraja.

Igralo i pevalo se do duboko uz noć, bez prestanka.

Član „Resavca“ Verko Milić dočekivao je sve žene na ulazu poklanjajući im karanfile.

Inače ovo je prva manifestacija ui ovoj godini kluba „Resavac“ koji 2013.obeležava 15 godina postojanja.

Prema rečima Ilića glavna proslava značajne godišnjice biće održana na jesen.

Srpski klub „Resavac“ osnovan je 1998. na inicijativu Mališe Ilića, nekadašnjeg predsednika Saveza Srba u Austriji, sa ciljem da okupi sve mlade građane srpskog porekla sa područija pokrajine Burgenlanda.

Klub „Resavac“ je učestvovao na stotine fudbalskih turnira širom Austrije i imao dosta zapažene rezultate, a i dan danas redovno igra na turnirima.

Predsednik kluba, pokojni Mališa Ilić, radio je i na tešnijem uspostavljanju veza sa maticom, i tako je uspostavio kontakte sa svojom opštinom Despotovac na polju pokroviteljstva i ujedno predstavljanje svoje opštine u Austriji.

Za svoje patriotsko predstavljane i negovanje kulture i širenje tradicije, u junu mesecu 2009. godine u svečanoj sali opštine Despotovac, klubu „Resavac“ je uručena zlatna Plaketa za postignute rezultate na afirmisanju privrede, kulture i kulturnih vrednosti opštine u Austriji.

Treba napomenuti da je klub „Resavac“ bio više puta odličan domaćin zajedničkih manifestacija na nivou Austrije koje organizuje Savez Srba u Austriji – Kviza znanja i Revija kulture srpske dece u Austriji, Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji i Vidovdanski sportski susreti.

Danas predsednik kluba Saša Ilić nastavlja tamo gde je započeo njegov otac Mališa i klub obaležava sve praznike i ima odličnu saradnju kako sa ostalim srpskim organizacijama u Austriji, tako i sa institucijama u matici.

resavac 1

 

 

resavac 7 copy copy

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …