субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / Klub „Stevan Mokranjac“ iz Beča izabrao novo rukovodstvo

Klub „Stevan Mokranjac“ iz Beča izabrao novo rukovodstvo

Na vanrednoj sednici održanoj 22. marta u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču u 10. okrugu razrešeno je dužnosti staro rukovodstvo i izabrano novo. Za predsednicu je izabrana Marija Nikolić, za potpredsednika Goran Oprić, sekretara Cvjetin Vidović, zamenika sekretara Slavica Kokanović, blagajnika Vladimir Mijucić i zamenika blagajnika Igor Pernjaković. U novoj upravi su i Violeta Kračunović, Vladica Šćopić, Zorica Mladenović, Ivan Basarić, Miladin Jovanović, Staniša Marković i Saša Božinović. Marija Nikolić naglašava da upava želi da omogući igračima da prisustvuju mnogim manifestacijama netakmičarskog karaktera kako bi se družili i razmenjivali iskustva sa ostalim društvima iz matice i dijaspore.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se uključe u rad naših sekcija i pomognu nam u očuvanju srpske kulture i tradicije u dijaspori. Jedan od ciljeva ove uprave je i da zainteresuje austrijsku javnost za srpski folklor, a samim tim privuče i potencijalne sponzore. Zadatak nam je takođe da učvrstimo saradnju sa Savezom Srba i ostalim srpskim kulturno-umetničkim društvima iz Austrije – istakla je Marija. Novoizabrana predsednica Marija Nikolić je magistar ekonomije, a ranije je dve godine igrala u prvom ansamblu „Mokranjca“.
Marija ističe da je namera nove uprave da uz podršku članova društva i dosadašnjih članova uprave unese otvoreniji i moderniji pristup radu i delovanju i tako omogući podmlatku da nastavi uspešne aktivnosti i rad kulturnih sekcija.

– I ove godine, kao i mnogih prethodnih, učestvovaćemo na Evropskoj smotri folklora koja će biti održana u Čačku. Očekujemo da se i ove godine vratimo u Beč odlikovani jednom od medalja – poručila je novoizabrana predsednica „Mokranjca“. Ona podseća da je prvi ansambl ovog kulturno-umetničkog društva u prethodnih pet godina tri puta nagrađivan zlatnom i dva puta srebrnom plaketom na Evropskim smotrama srpskog folklora. Srednji ansambl je, kako je dodala, dve godine za redom poneo titulu evropskog prvaka.

– Veliku zahvalnost dugujemo koreografu i umetničkom rukovodiocu Miloradu Runji i muzičkom aranžeru Slobodanu Jeriniću – rekla je Marija Nikolić .

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“