понедељак , 22 јула 2024
Početna / Некатегоризовано / Tradicionalni prolećni koncert kluba „BAMBI“

Tradicionalni prolećni koncert kluba „BAMBI“

Klub Bambi iz Beča je u 12. bečkom okrugu održao Prolećni koncert sa gostima iz Srbije i Austrije. Potpredsednik Bambija Aleksandar Pantić je objasnio da se radi o koncertu koji se tradicionalno organizuje u ovom godišnjem periodu i na koji se pozivaju prijateljska kulturno-umetnička društva.

Zahvalnice
Ovo je istovremeno bila iprilika da se svim članovima društva Bambi uruče zahvalnice za postignute rezultate na minulim smotrama folklora i kulturno-umetničkog stvaralaštva na raznim nivoima. Ove godine su gosti bili baletski plesni studio Amadeus iz Požarevca, KUD Makedonka iz Beča i Kragujevački oktobar iz Burgenlanda. Poznati voditelj Predrag Vuković Peđolino je prisutne goste vodio kroz raznovrstan kulturno-umetnički program koji je otvoren nastupom gostiju iz Požarevca i obojen modernim plesom ali i tradicionalnim folklornim igrama. Baletski plesni studio Amadeus se ovom prilikom potrudio da ponudi publici šarolike moderne plesove različitih žanrova i područja. U nastavku programa predstavili su se i pisci „Vitezovog proleća“. Folklorni ansambli domaćina i gostiju Makedonke i Kragujevačkog oktobra predstavili su se dobro uvežbanim koreografijama.

 

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI