понедељак , 22 јула 2024
Početna / Некатегоризовано / Ribolovci proslavili prvi rođendan

Ribolovci proslavili prvi rođendan

U pravoj porodišnoj atmosferi 28 člana ribolovacke sekcije KUD „Bambi“ Beč sa prijateljima i gostima proslavili su prvi rodjendan. Iako su kao najmlađi dobili i ogromnu tortu, koju je za ovu priliku fantasticno napravila Pavlović Lela, supruga sekretara drustva neumornog Ljubise, prema rečima predsednika sekcije Dejana Jovića, svojim uspesima na raznim takmičenjima pretenduju da budu oslonac rada kluba. Učestvovali su veoma uspešno na više takmičenja i do sada se nisu vratili bez osvojene nagrade za dobar ulov. Gostovali su u Tulnu, Badenu, Hesendorfu, Stogerbahu i Sigendorfu. Nije ni čudo kada imaju članove od sedam do 77 godina, malog Mateju i njegovog deku Lljubisu Tomića potpredsednika Ribolovačke sekcije, koji su pored Siniše Stokića, vlasnika prodavnice „Čudesa od mesa“, Pavlovic Lele, orkestra „Stig“ koji je došao iz Požarevca za ovu priliku, i „Narodnih novina Zavicaj“ dobili prigodne zahvalnice.

Gostima se obratio i Veliša Živanović predsednik KUD „Bambi“ koji ih je obavestio da pripremaju urnebesno veselje 10. marta povodom Dana žena u sali škole u Lengefeld gasse 12 do 14, uz poznate estradne umetnike Biljanu Sečivanović, Dinču, i majstore Makija i Endžija. U goste im dolaze i kulturno umetnička društva iz Kaljeva, Smoljinca, Kučeva, Neresnice, Trajskirhena i Kenigstetena. Istovremeno ih je pozvao da u sto većem broju dodju 17. marta u Švehat gde će u novoj, najmodernijoj hali  Multiverzum, biti održana jubilarna 30. poredu Smotra kulturnog stvaralaštva Srba u Austriji, uz najavu prisustva svih pozvanih zajednica i klubova. Biće to do sada nabrojnija manifestacija Srba u Austriji, čiji je pokrovitelj Opština Bjeljina.

I tako je uz riblju čorbu koju je lično spremio predseddnik Jović, koji za recept kroz smeh kaže da je „poslovna“ Tajna, ribolovačke specijalitete i izuzetno domaće crveno vino, uz šale, kako je ribolovac kupio zaleđenog oslića i odneo ženi pokušavajući da je ubedi kako je to upecao, do onih ko je ispustio najveću ribu, jer o ulovljenima se ne priča, one su viđene, proteklo je jedno izuzetno lepo, reklo bi se pretprolećno veče.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI