петак , 19 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / VALENTINA I BOBAN KRSTILI SINA ALEKSANDRA U ZAVIČAJU

VALENTINA I BOBAN KRSTILI SINA ALEKSANDRA U ZAVIČAJU

Koliko srpska dijaspora poštuje svoje korene i pravoslavnu veru, govore brojna krštenja i svadbe koja tokom ovog leta pune naše hramove. Zavičaj je zavičaj, i svi vole baš tu gde su i oni kršteni ili gde su im se roditelji venčali, da obave ovaj sveti čin. Primetno je sa koliko poštovanja i naši sveštenici vrše crkvene obrede, svesni da vera opstaje koliko god naši ljudi daleko od rodnog kraja živeli i radili.
Zato su i Valentina i Boban Đurić odlučili da svog sina, dičnog imena Aleksandra krste u rodnom kraju. Svi Đurići su inače članovi KUD „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Foralberga, a Boban je sekretar Saveza Srba u Austriji i predsednik Zajednice srpskih klubova u severnoj austriskoj pokrajini.
Krajem jula u 10 časova u crkvi Milje Vezilje u Vezičevu obavljeno je krštenje. Mlađani Aleksandar Đurić ima 6 godina i važno se osmehivao sestrama Andjeli i Aleksandri na krštenju, jer je taj dan i za njega bio poseban.
Kuma Ana Stojković koja je došla sa ćerkicom, rekla nam je da je velika čast u Srbiji biti kum na krštenju, pa je i on posebno bila srećna tog dana.
Baba Bosiljki, bilo je puno srce videvši celu familiju okupljenu, jer su došle i tetke Jasmina, Tatijana i Danijela sa porodicama , kao i mnogobrojna familija Krstić iz Crkvenca, familija Dinić iz Despotovca, pa Kocićevi iz Orljeva i naravno deda Zoki iz Žitoradja.
Nakon krštenja koje je u crkvi Milje vezilje u Vezičevu malom mestu pokraj Zlatova, obavio svestenik Saša Antić priređen je svečani ručak u restoranu Mali raj u Stenjevcu kraj Despotovca. Bilo je izuzetno veselo i vredno je bilo zabeležiti reči Bobana Đurića koji je za „Zavičaj“ kazao da je divan dan kada krstiš dete, a još je lepši kada to učiniš u rodnom kraju.
Nama ostaje da Đurićima i svim drugim roditeljima koji su krstili decu ovog leta u zavičaju čestitamo i poželimo puno novih lepih krštenja.SAM 0444 resizeSAM 0403 resizeSAM 0524 resizeSAM 0472 resizeSAM 0472 resize copy

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …