недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Vesti / U KLUBU „NIKOLA TESLA“ ORGANIZOVANO MLAVSKO VEČE

U KLUBU „NIKOLA TESLA“ ORGANIZOVANO MLAVSKO VEČE

Veselo, razigrano, gotovo bez pauze, brojni gosti su uživali u prvoj Mlavskoj večeri u srpskom klubu „Nikola Tesla“ u Lincu, uprkos malom prostoru. Da su prostorije našeg udruženja i nekoliko puta bile veće, nema sumnje da bi bile pune, jer jedan od organizatora ove lepe manifestacije, Slaviša Martinović, poznatiji kao Đovani, kaže da je interesovanje bilo ogromno.

Slaviša Martinović Đovani uporan je u ideji da Mlavsko veče postane tradicionalno.

– Posebnu zahvalnost za organizaciju dugujemo ljudima iz kluba „Nikola Tesla“. S obzirom na veliko interesovanje, već smo počeli ozbiljne pripreme za organizaciju druge manifestacije. Gledaćemo da sledećeg puta nađemo veće prostorije. Svi koji imaju predloge dobro su došli.

– Planirali smo oko 120 gostiju, ali skoro isto toliko smo morali da odbijemo jer jednostavno nije bilo mesta. Važno je bilo da ljudima, koji dolaze ne samo iz istočne Srbije, nego iz cele matice, priredimo lepo veče. Sudeći prema atmosferi, mislim da smo u potpunosti uspeli – ističe pokretač ove ideje.

Uz zvuke rodnog kraja, bogatu trpezu, gosti poreklom iz Petrovca na Mlavi, Požarevca, Žagubice, Golupca… ali i iz drugih krajeva Srbije nisu propustili priliku da se opuste. Zanimljivo je bilo i onima koji dolaze iz Republike Srpske. Neki, pogotovo deca su imali priliku da prvi put čuju muziku iz ovog dela Srbije, ali i da probaju raznovrsna jela. Muzika uživo, koju je predvodila Daca Jovanović sa svojim bendom, upotpunila je, za mnoge nezaboravno veče.Mlavsko 1Mlavsko 2Mlavsko 3Mlavsko 4Mlavsko 5

Takođe pogledajte i ...

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE Specijalistički timovi MUP Srbije vratili su se …