субота , 25 маја 2024
Početna / Некатегоризовано / U BEČU ODRŽAN “BKS PRIVREDNI BAL” GLAMUROZNO, ZVEZDANO VEČE ZA PAMĆENJE

U BEČU ODRŽAN “BKS PRIVREDNI BAL” GLAMUROZNO, ZVEZDANO VEČE ZA PAMĆENJE

Tanja Bal 29 resize

Više stotina gostiju okupilo se u subotu uveče, na drugom po redu “BKS Privrednom balu“ u carskoj Vieni, u prestižnom “Kursalonu“ u kome svaka nota postaje svečana, svako lice ozareno, svaki korak otmen. I kao što u bajci sve postaje čarobno i blještavo, tako i na ovoj velelepnoj manifestaciji čiji je autor ponos naše dijaspore u Austriji, briljantna mlada dama Tatjana Kukić Jank, sve postaje moguće. Njena sjajna ideja o okupljanju uspešnih bečkih privrednika naišla je na veliki odziv i pravo oduševljenje, odobravanje i podršku svih onih koji svoj uspeh žele da udruže sa uspesima drugih. Bisere privrede dijaspore iz različitih delova bivše Jugoslavije udružila je, pod motom ’’Mi smo Beč’’ i učinila da njena vizija okupi plemenite i najvrednije, upravo organizatorka. Ovaj bal samo je kruna ogromnog rada koji iza nje stoji, slaveći misiju BKS-a.

Uz Tatjanu Kukić Jank Bal privrednika je svečano otvorio državni sekretar za pitanja integracija u vladi Austrije Sebastijan Kurc, kao i Petra Gregoric koja je došla u ime predsednice Privredne komore Grada Beča Brigite Jank. Prisustvo Sebastijana Kurca samo je potvrdilo tradicionalno sjajne odnose dveju zemalja i sve veće poverenje koje stičemo koliko svojim zalaganjem i radom toliko i zaslugama onih koji nas predstavljaju.

Tanja Bal 1 resize

Tanja Bal 7 resize

Tanja Bal 2 resize

Tanja Bal 8 resize

Tanja Bal 3 resize

Tanja Bal 4 resize

Tanja Bal 5 resize

Tanja Bal 6 resize

Tanja Bal 8 resize

Tanja Bal 9 resize

Tanja Bal 10 resize

Tanja Bal 11 resize

Tanja Bal 12 resize

Tanja Bal 14 resize

Tanja Bal 15 resize

Tanja Bal 16 resize

Tanja Bal 17 resize

Tanja Bal 18 resize

Tanja Bal 19 resize

Tanja Bal 20 resize

Program je vodila austrijska i bosanska pop zvezda Azra Halilović, upoznajući goste sa raskošnim programom balske noći, koja je u bojama majstorskog svetla izgledala nestvarno u ovom arhitektonskom zdanju. Prelepi mladi ljudi, najbolji od najboljih iz Plesne škole ’’Lamp’’ iz Beča otvorili su bal bečkim valcerom, tradicionalnim dvorskim igrama, udruživši i na taj način krem bečke privredne dijaspore. Po maestralnom izvođenju balskih igara u modernizovanim koreografijama XIX veka a uz pratnju klasične muzike, nastupila je u modernom delu zabavnog programa Danka Stojiljković, čiji je glas prisutne ostavio bez daha. Krunu oduševljenja odneli su vrhunski plesači SKUD-a „Karađorđe“ iz Beča izvodeći „Kraljevske igre“. U gradu koji je stecište svih najvećih poznavalaca klasične muzike, BKS Bal privrednika, briljirao je izborom izvođača klasične muzike Anom Petrović i Elenom Gerčevom. Čuveni Tomas Lamp je uz klavirsku pratnju Bogdana Kapsareva, kao i profesora harmonike Miroslava Jankeha i njegovog sina Aleksandra, studenta saksofona, tradicionalno pozvao sve učesnike na ples.

Na scenu su kasnije izašli Orkestar „Skala“ i Tamburaška grupa  “AKroBiH” bečkog udruženja “Napredak“. Gošća bala bila je i aktuelna mis Srbije Aleksandra Doknić, a u ponoć su nastupile i zvezde televizijskog šou programa „Dancing Stars“, kao i slavna austrijska džez pevačica Iris.

Jedan od najpopularnijih izvođačkih sastava moderne muzike, sedmočlani “Vienna Music Company VMC” bio je tu da u okviru programa zabavlja one koji vole drugačiji zvuk. Za režiju ove svetske manifestacije bio je zadužen Milorad Samardžija, koji zaslužuje sve pohvale. Ova svečana noć imala je i svoju humanitarnu misiju, posle ponoći usledila je tombola čiji deo prihoda odlazi Projektu za podsticanje talenata, Udruženja “WUZ“, pod nazivom “Talenten förderung 2013’’. Ova sjajna misija ima za cilj da pomogne deci migrantskog porekla da u toku obrazovanja razviju svoje talente i potencijale.

Uz istaknute članove poslovnog kluba “BKS Business Club”  i veliki broj austrijskih privrednika poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, gosti ovogodišnjeg bala bili su i predstavnici diplomatije, državnih i privrednih institucija Austrije kao i Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Čestitamo Tatjani Kukić Jank na velikim naporima, istrajnosti i grandioznom uspehu da ujedini potencijale svih naših zavičaja i domovine Austrije. Sa osmehom je dočekala i ispratila svakog gosta, predstavivši ponos naše dijaspore u Beču!

Tanja Bal 21 resize

Tanja Bal 23 resize

Tanja Bal 24 resize

Tanja Bal 25 resize

Tanja Bal 26 resize

Tanja Bal 28 resize

Tanja Bal 31 resize

Tanja Bal 32 resize

Tanja Bal 33 resize

Tanja Bal 34 resize

Tanja Bal 35 resize

Tanja Bal 36 resize

Tanja Bal 37 resize 

BIZNIS FORUM “ZAPADNI BALKAN I AUSTRIJA“

“BKS Business Club” je uz podršku Bečke privredne komore i njenim prostorijama u prvom becirku, u petak, uoči “BKS Privrednog Bala”, organizovao “B2B Business forum Zapadni Balkan i Austrija” koji je okupio privrednike koji su specijalno za ovu priliku doputovali iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Forum je otvorila Tatjana Kukić Jank zajedno sa šeficom odeljenja za spoljnu privredu  Privredne komore Beča Gabrielom Firer, koja je ukratko iznela podatke o privrednoj saradnji sa zemljama zapadnog Balkana. Forumu su prisustvovale i direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji Vera Vidović, ambasadorka Bosne i Hercegovine u Austriji Tanja Milašinović Martinović i dvadesetak privrednika sa prostora bivše Jugoslavije, imajući sjajnu priliku da se predstave i upoznaju sa privrednicima koji rade u Austriji, ali i predstavnicima austrijskih firmi zainteresovanih za saradnju.

Usledio je i prijem u ambasadi Bosne i Hercegovine, prigodna svečana večera i druženje u prostorijama “Der Keller” u prvom bečkom becirku.

 

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“