четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / PRVA NAGRADA IZ ENGLESKOG JEZIKA NA NIVOU OPŠTINE NEGOTIN NEMANJA KOSIĆ, JEDANAESTOGODIŠNJI ANGLOFIL

PRVA NAGRADA IZ ENGLESKOG JEZIKA NA NIVOU OPŠTINE NEGOTIN NEMANJA KOSIĆ, JEDANAESTOGODIŠNJI ANGLOFIL

Nemanja Kosić, rođen 2. jula 2001. godine, učenik V2 razreda u Osnovnoj školi ‘’ Vera Radosavljević’ u Negotinu, osvojio je prvo mesto za literarni rad iz engleskog jezika. Prva nagrada dodeljena mu je na velikom, povodom Dana škole, raspisanom konkursu za literarne radove iz srpskog i engleskog jezika. Radove nisu predavala samo deca iz matične škole već osnovci iz čitave negotinske opštine.
Nemanja je još u trećem i četvrtom razredu osnovne škole osvajao druga mesta na literarnim konkursima iz srpskog jezika i dobijao je knjige kao nagrade biblioteke. Ovoga puta lep literarni rad predat je na engleskom jeziku! Odličan je učenik, omiljen među nastavnicima i drugarima.
Ovaj vedri i kreativni petak pored nauke voli i sport. Slobodno vreme osim sa drugarima provodi sa mlađom sestrom Sofijom i decom iz komšiluka, društven i uvek voljan da nauči nešto novo. Za sjajno znanje engleskog, na kome mu mogu pozavideti i mnogi srednješkolci, Nemanja kaže da je zahvalan svojoj nastavnici Suzani Spasovski ali i roditeljima Gordani i Igoru od kojih je nasledio talenat za strane jezike.
Dodaje da voli baš engleski, koji bi voleo da usavrši jer znanje ovog jezika smatra prvim korakom u svet. U nastavku teksta možete pročitati Nemanjin pobednički literarni rad na engleskom sa prevodom na srpski jezik.

THE WORLD OF IMAGINATION
The real world is often very harsh and cruel and because of that, we all often run away into our own worlds, worlds of imagination. That’s why I create a bright ring around it, the shield through which no one can come close and hurt me or my feelings. In my world I am protected from everything.
Sometimes, sitting or lying, I think and fantasize what it would be like to be in a big, distant city, full of adventures and various events. Where you go by bus to school and back school, a great school with a huge park in front of it, a school where everyone has their own lockers to store bags and books. Often, in my fantasy world, I’m in South America, in one of their beautiful beaches. I drink coconut water and eat avocado, pomegranate, grapefruit …
Sometimes, I pay a virtual visit to some of these places by playing my favorite video games. I enter into a special world somewhere out there and find out a lot of foreign customs, habits a different ways of living. Sometimes I walk through Disney World in Orlando and real people talk to me in English, not really knowing that English is not my native language.
My imaginary world for someone may not be so modest, but it’ s my world and I feel good in it. Maybe, some day, it will become a part of my reality.

SVET MAŠTE
Realan svet je vrlo često grub i surov zato svi mi često bežimo u neki svoj svet, svet mašte. Stvorim oko sebe sjajni obruč, štit kroz koji niko ne može da mi priđe i povredi mene ili moja osećanja .U mom svetu sam zaštićen od svega.
Sedeći, ponekad i ležeći razmišljam i maštam kako bi bilo da sam u nekom velikom, dalekom gradu, punom avanture i raznih dešavanja. Tamo gde se busom ide do škole i nazad a gde su škole ogromne, gde svako ima svoj ormarić i ogroman park ispred škole. Često sam u svom svetu mašte u Južnoj Americi, na nekoj od njihovih divnih plaža. Pijem sokove iz kokosovog oraha i jedem avokado, nar, grejp…
Često, virtuelno posetim sve omiljene gradove. Kroz moje video igrice ulazim u poseban svet i tamo saznajem dosta stranih pojmova, navika, načina života. Prolazim kroz stvarne ulice i pored mene prolaze pravi ljudi koji mi se obraćaju na engleskom a ni ne znaju da engleski i nije moj maternji jezik.
Moj svet mašte mozda za nekoga i nije tako skroman ali to je moj svet i ja se osećam lepo u njemu. Mozda će nešto od toga jednoga dana postati i deo moje realnosti.

1

 

2

3

4

5

6

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI