субота , 28 маја 2022
Početna / Некатегоризовано / PROSLAVA DANA ŽENA U BURGENLANDU

PROSLAVA DANA ŽENA U BURGENLANDU

Najstariji naš klub na teritoriji pokrajine Burgenland „Kragujevački oktobar“ iz Matersburga organizovao je u prošlu subotu proslavu Dana žena.

Opštinska dvorana u Cilingtalu bila je prepuna kako posetilaca, tako i mladih fokloraša i to ne samo kluba koji je organizovao zabavu, već i gostiju iz Beča, Ebergasinga I Vilhelmsburga.

U bogatom kulturno-umetničkom programu, pored foklora „Kragujevačkog“, učestvovali su KUD „Bambi“ iz Beča, KUD „Sloga“ iz Ebergasinga i klub „Krajišnici“ iz Vilhelmsburga.

Više od 150 učesnika u programu i 400 gostiju napunilo je dvoranu u Cilingtalu do ranih jutarnjih sati igrajući kolo bez prestanka.

Predsendik kluba „Kragujevački oktobar“ Nebojša Kračunović Puma zahvalio se gostima, ali i svojim članovima na odličnoj večeri koja će ostati u sećanjima svima po divnoj atmosferi  i druženju.

Proslava Dana žena bila je upotpunjena time što je svaka dama dobial poseban tretman, jer je dočekana na ulazu sa cvetom, a u sali divnom muziko i recitacijama u njihovu čast.

Inače klub „Kragujevački oktobar“ dobio je odnedavno dva nova koreografa Branka Anića i Igora Perića, a za izgled igrača brine se Maja Molnar, dok o nošnjama brigu vodi Veljko Veličković.

Sledeću svoju zabavu „Kraguejvacki oktobar“ organizuje 10.maja, kada će u goste pozvati Kristinu Ivanović.

Odmah posle toga planirano je da foklor društva uzvrati gostovanje KUD-u „Sloga“ 17.maja, i u junu je planirnao putovanje u Italiju.ab031901cab031901aab031901c

Takođe pogledajte i ...

Kodiranje auto ključeva