четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / PRESTOLONASLEDNIK I PRINCEZA NA KRALJEVSKOM DVORU UGOSTILI DECU IZ POPLAVLJENIH PODRUČIJA U OPŠTINI KLADOVO

PRESTOLONASLEDNIK I PRINCEZA NA KRALJEVSKOM DVORU UGOSTILI DECU IZ POPLAVLJENIH PODRUČIJA U OPŠTINI KLADOVO

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina upriličili su u ponedeljak u Kraljevskom Dvoru topao prijem za 120 dece iz Tekije, Podvrške i Brze Palanke, poplavljenih područija u opštini Kladovo. Pre samog obilaska Dvorskog kompleksa, Kraljevski par je za svoje goste priredio doručak u svečanoj trpezariji Kraljevskog Dvora, a nskon obilaska Dvora, Prestolonaslednik i Princeza uručili su deci poklone koje su im za tu priliku pripremili zahvaljujući donaciji koju je poslala humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, koja je pod patronatom Princeze Katarine.

Među poklonima koji su im uručeni bili su rancevi, školski pribor, sredstva za ličnu higijenu… Pre dve nedelje Kraljevski par posetio je opštinu Kladovo kada  su isporučili humanitarnu pomoć za 74 porodice u Tekiji, Podvrškoj i Grabovici, i tom prilikom su uputili poziv deci iz poplavama ugroženih područija da posete Kraljevski dvor. Današnja poseta realizovana je zahvaljujući ažurnosti Radovana Arežine predsednika opštine Kladovo.

Učenici triju osnovnih škola, Svetozar Radić iz Tekije, Ljubica Jovanović Radosavljević iz Podvrške i Stefanija Mihajlović iz Brze Palanke priredili su divne poklone Kraljevskom paru. Prestolonaslednik i Princeza posebno su bili dirnuti crtežima koji su im poklonili učenici nižih razreda ovih škola, a koji prikazuju njihova rodna mesta tokom septembarskih poplava, kao i pismeni zadatak jedne devojčice u kome je ona prenela svoja osećanja u danu kada su poplavljenii njen dom i njeno selo.

Prestolonaslednik Aleksandar istakao je da je veoma srećan što su se deca iz opštine Kladovo okupila danas u njegovom domu istakavši da Kraljevski dvor nije samo njegova kuća, već kuća celog srpskog naroda. “Srećan sam što ste danas ovde sa nama i raduju me osmesi na vašim licima. Mi smo pre dve nedelje bili vaši gosti, posetili smo vaše domove i suočili se sa štetom koju su vaše porodice pretrpele tokom septembarskih poplava. Vašim porodicama smo tada poklonili kućne aparate, hranu, sredstva za higijenu, a za vas smo danas pripremili skromne poklone u vidu školskog pribora, ranceva, igračaka. Nikada nemojte zaboraviti da su moje i misli moje porodice stalno sa vama, i mi ćemo se truditi da vam pomognemo uvek kada vam naša pomoć bude bila potrebna“ – istakao je Prestolonaslednik.

Princeza Katarina se zahvalila Radovanu Arežini predsedniku opštine, direktorima škola, kao i nastavnicima što su realizovali današnju posetu i time ispunili Kraljevski Dvor smehom i dečijom radošću.

“Svakoga dana u Dvor dolazi puno dece. Oni me stalno pitaju gde je moja kruna, a ja im odgovaram da je moja Kruna u mom srcu, jer bez ljubavi – nema ništa. Moja Fondacija i ja ulažemo velike napore da pomognemo što većem broju ljudi koji su pretrpeli velika oštećenja tokom ovogodišnjih poplava, a u tome nam veoma pomažu moje Lajflajn humanitarne kancelarije u Londonu, Čikagu, Njujorku, Torontu i Atini. Srećna sam što ste danas ovde, što vidim radost na vašim licima i želela bih da vam takvi osmesi celog života krase lice, jer to zaslužuju sva deca u Srbiji” – istakla je Princeza.

Radovan Arežina predsednik opštine Kladovo, istakao je veliku zahvalnost Prestolonasledniku i Princezi na svoj pomoći koju su pružili njegovoj opštini, posebno porodicama koje su direktno ugrožene ovogodišnjim poplavama.

– Kraljevski par je pokazao spremnost da pomogne svom narodu u trenucima kada je pomoć bila najpotrebnija. Veoma smo zadovoljni međusobnom saradnjom Kraljevskog doma i opštine Kladovo jer je ta saradnja više nego uspešna I plodotvorna, što dokazuje i današnja poseta učenika osnovnih škola iz poplavama ugroženih područija opštine Kladovo Kraljevskom dvoru.

Pored Prestolonaslednika i Princeze prijemu mališana prisustvovala je i Beti Rumeliotis, sestra Princeze Katarine koja joj puno pomaže u humanitarnom radu, Radovan Arežina predsednik opštine, Dragan Marinović, predsednik skupštine opštine Kladovo.

Posle prijema deca su sa svojim nastavnica posetila i hram Svetog Save. MG 7206 exposure exposure

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI