недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA ZORANA KALABIĆA – PETI PUT ZAREDOM, DOBIO JE NAGRADU NAJBOLJEG U OKVIRU KONCERNA ERA U AUSTRIJI

NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA ZORANA KALABIĆA – PETI PUT ZAREDOM, DOBIO JE NAGRADU NAJBOLJEG U OKVIRU KONCERNA ERA U AUSTRIJI

ab121902c resize copyab121902b resizeJedan od najuspešnijih srpskih biznismena u Austriji Zoran Kalabić i ove godine, peti put zaredom, dobio je nagradu najboljeg u okviru koncerna ERA u Austriji.

Petu godinu zaredom Kalabićeva ERA4M nagrađena je kao najuspešnija filijala koncerna ERA, koji u Austriji ima više od 40 filijala, a u Evropi 1.200.

Štedite kupujući nekretnine

Kalabić smatra da je najbolji oblik štednje investicija u nekretnine, jer cena nekretnina u Beču i pored krize, nije padala, već je od 2010. do 2011. porasla. Potražnja daleko prestiže ponuđeni broj stanova, što je dovelo do rasta cena u 2011., a posebno u centralnom delu grada.

Stanovi za kupovinu u centru Beča imaju najveću cenu koja ide i do 20.000 evra po kvadratu, a zatim su sledeće cene – deo grada Debling (4.788 evra), Jozefštat (3.009), Nojbau (2.915), Landštrase (2.840) i Alzergrund (2.795).

Razvoj tržišta gura nepopularne delove grada sve više u centar pažnje zbog cene, što vodi istovremeno do rasta cena.

Popularnost koju uživaju nekretnine u Beču utiče i na tržište zakupa stanova. Prosečne cene izdavanja po kvadratu u Beču su od 8 do 16 evra, u zavisnosti od dela grada.

Kalabiću je nagrada uručena na nedavnom kongresu koncerna ERA u Salcburgu uz prisustvo ličnosti iz političkog, javnog i privrednog života Austrije.

Preduzetnika rodom iz Paraćina, koji je u Austriju došao pre dve decenije, posebno je pohvalila uprava koncerna za Austriju, čiji su predstavnici rekli da su ponosni što imaju „takvog Srbina u svom timu“.

Kalabić je u posao sa nekretninama ušao 2005. godine, a u kompaniji ERA, koja je jedna od najboljih u svetu, nalazi se od 2008. ERA4M ima trenutno 35 zaposlenih i raspolaže sa oko 2.000 nekretnina širom Austrije. Firma se bavi iznajmljivanjem i izgradnjom nekretnina i investicijama.

ERA4M je omogućila srpskim građevinskim firmama da uđu na austrijsko tržište, što se smatra posebno velikim uspehom. Sada već dve kompanije iz Srbije uspešno rade u Austriji, na bazi partnerskog odnosa sa ERA4M.

Inače, ERA4M, kako je objasnio Kalabić, koji je 2011. bio proglašen i najboljim menadžerom Evrope koncerna ERA, postalo je prepoznatljivo ime na tržištu nekretnina u Austriji, koje konkurencija sa poštovanjem izgovara.

Tajna uspeha je, kako je dodao, u korektnom radu i visoko profesionalnom pristupu klijentima.

ERA4M je vodeća kompanija u oblasti prodaje nekretnina u Austriji. Njen osnivač i direktor Zoran Kalabić ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju međunarodnim kompanijama za promet nekretnina. ERA4M od osnivanja, marta 2008. godine posluje u sklopu ERA koncerna i već u prve dve godine osvojilo je prestižnu nagradu za najboljeg debitanta.

U narednim godinama, tim pod vođstvom Kalabića, osvajao je godišnju nagradu najbolje agencije u Austriji.ab121902a resize

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“