четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / „BAMBIĆI“ UČESTVOVALI U OBARANJU REKORDA

„BAMBIĆI“ UČESTVOVALI U OBARANJU REKORDA

ab121802bab121802cDruga bečka opština bila je u nedelju poprište jednog nesvakidašnjeg događaja – zvanično najjači čovek u Austriji Franc Milner iz Salcburga upustio se u obaranje svog 16-og po redu svetskog rekorda.
Naime, on je naumio da samo svojom snagom pokrene 43 tona težak tramvaj i to čitavih 8 metara, da bi postigao novi svetski rekord.
U organizaciji gradskog javnog preduzeća za prevoz putnika u Beču „Viner Linien“ veliki broj znatiželjnih, ali i predstavnika medija, okupio su u ulici Hajneštrase, gde je sa Pratera došao tramvaj na kojem je stajao natpis „Santa Rok“.
U njemu, ni manje ni više nego najmlađi članovi kulturno-sportskog društva „Bambi“ iz Beča. I to ne slučajno. „Pre dve nedelje, na našu adresu stigao je poziv i ponuda da okupimo 50-ak najmlađih i budemo deo ovog nesvakidašnjeg, ali medijski izuzetno propraćenog performansa“, kazao je predsednik Bambija Milan Popović.

„Na naše iznenađenje, poziv je usledio od organizatora i na osnovu utiska koji su dobili gledajući naše nastupe na tradicionalnom okupljanju udruženja opštine Otakring, gde je slobodnom procenom zaključeno da imamo veliki broj članova školskog uzrasta. Bez oklevanja, ponudili smo roditeljima da iskoristimo ovu jedinstvenu šansu i nismo se pokajali. Osećaj je bio predivan“, dalje navodi direktor „Bambija“ Zoran Aleksić.

„Ukrcali smo se na Prateru, i u čitavom tramvaju bili smo samo mi. Prvo nas je posetio snagator Franc, sve vreme se slikajući i šaleći sa decom i roditeljima, a zatim su nam se pridružili zamenik gradonačelnika Beča Renata Brauner i direktor Viner Linien Eduard Vinter. Uz mnoštvo novinara najpoznatijih štampanih i elektronskih glasila Beča i Austrije, tokom kraće vožnje razmenili smo informacije. Zamenik gradonačelnika bila je vrlo zainteresovana za aktivnosti „Bambija“ i dala visoku ocenu odmerenom i lepršavom ponašanju naše „ekspedicije“. Čak šta više, Milner je dopustio da i roditelji ostanu u tramvaju, što smo spremno dočekali i iznutra bili svedoci neverovatnog uspeha ovog simpatičnog snagatora. Nakon podviga, organizator je deci podelio poklon pakete gradskog prevoznika, a učesnici su se složili da je ovaj potez odgovornih jedan od najboljih dokaza uspešne inkluzije migrantskih udruženja u svakodnevnicu bečke medijske scene. Ovaj događaj ostaće dugo u sećanju naših „Bambića“ i njihovih rodtelja, kao pasivnih, ali itekako bitnih saučesnika u postavljanju jednog pravog svetskog rekorda“, navode članovi rukovodstva popularnog „Bambija“.ab121802a

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“