субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / NEZABORAVNO FOLKLORNO VEČE U MINHENU – PRIJATELJI PRIREDILI VATROMET PESAMA I IGARA

NEZABORAVNO FOLKLORNO VEČE U MINHENU – PRIJATELJI PRIREDILI VATROMET PESAMA I IGARA

U Minhenu je nedavno održano nezaboravno veče folklora „Igraj Srbijo“ koje su organizovali članovi KUD Jugos sa gostima iz Engleske, Italije i Austrije. Više od 600 učesnika i gostiju odlično se zabavljalo uz zanimljiv folklorni program srpskih društava “Rastko” iz Londona, Jelek iz Arzinjana i Opanak iz Salcburga i domaćine Jugos iz Minhena.
Na sceni su se smenjivali i nadigravali članovi folklornih ansambala ova četiri naša društva koja neguju ovaj deo naše tradicije i kulture, a publika ih je pozdravljala i nagrađivala aplauzima. Grupa od oko 30 članova KUD-a Jugos, najvećim delom roditelja dece koja igraju u nekoj od četiri folklorne grupe ovog društva, neumorno je radila služeći jelom i pićem učesnike i goste u programu. Sve je zaista izvanredno funkcionisalo pa je razumljivo zadovoljstvo predsednika KUD-a Jugos Gojka Baralića.
– Zahvalan sam svima koji su ove večeri radili, jer bez njihovog velikog angažmana bilo bi nemoguće sve ovo uspešno organizovati. Pogotovo sam zahvalan porodicama naših članova koje su prihvatile u svoje domove 20 naših gostiju iz Londona. Bila je ovo prilika i za dalje dogovore o saradnji naša četiri društva. Mi smo pozvani u London na Svetosavski bal i proslavu 2014. godine, putovaćemo u Salcburg u uzvratnu posetu, a gosti iz Arzinjana su već drugi put kod nas – kaže Gojko Baralić.
Dragan Arsić, predsednik KUD-a Opanak iz Salcburga, pominje da ovo društvo postoji samo tri godine, ali su u tom kratkom vremenu učestvovali na više od 50 manifestacija.
– Nastupali smo u Srbiji, Republici Srpskoj, Sloveniji, Češkoj i Austriji, a prvi put smo u Minhenu i to nam je velika čast. Publici su se predstavila sva tri naša ansambla.
U zabavnom delu programa nastupili su Rade Lacković, poznato ime sa estrade, i Nada Đorđević i Goran Grbić iz Minhena, uz muzičku pratnju Dragana – Cileta Vasića. Publika se rado hvatala u kolo u velikoj sali gimnazije u Novom Perlahu.DSC 1209

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“