субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / KUD “JEDINSTVO” BEČ – ROĐENDAN PROSLAVILI SA PRIJATELJIMA UZ PESMU I IGRU

KUD “JEDINSTVO” BEČ – ROĐENDAN PROSLAVILI SA PRIJATELJIMA UZ PESMU I IGRU

U organizaciji kluba Jedinstvo iz Beča početkom oktobra održano je Veče srpskog folklora na kojem su nastupila kulturno-umetnička društva iz Austrije i Srbije. Uz domaćina, kluba Jedinstvo, svoje umeće na proslavi godišnjice, pokazali su i KUD “Abrašević” iz Čačka i klubovi iz Beča i Leoberzdorfa: Branko Radičević, Karađorđe, Mokranjac i Mladost.
Nastupali su gotovo svi uzrasti folklornih sekcija, a najviše aplauza su naravno dobili oni najmlađi.
Želja domaćina bila je da se organizuje druženje sa gostima iz Srbije i klubovima iz Beča i istovremeno prikaže raznolikost i bogatstvo naše tradicije koja se neguje i van granica otadžbine.
Jedinstvo je početkom godine gostovalo u Čačku na poziv društva “Abrašević”. Dva društva su nastavila ovog puta druženje i saradnju u Beču, a ovo je bila prilika da se gostima iz Čačka predstave i ostali klubovi i društva iz Austrije koji neumorno rade na očuvanju folklorne baštine.
Svečana sala bila je prepuna raznolikih narodnih nošnji, a na bini su se tokom programa, koji je vodio Niko Mijatović, smenjivale koreografije sa raznih područja naše zemlje.
Prisutne su pozdravili u ime domaćina Zlatko Miloradović, predsednik Jedinstva, Goran Bradić u ime ambasade Republike Srbije u Austriji i Saša Kovačević, predsednik kluba “Abrašević” iz Čačka.
Program je nadahnuto sa puno šarma vodio Niko Mijatović dugogodišnji član “Jedinstva”.1378134 733418013354262 429532487 n

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“