субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / NEUMORNI PETKO JURI STOTKU

NEUMORNI PETKO JURI STOTKU

Jedan od legendarnih, ali i dalje neumornih organizatora srpske dijaspore u Beču, Dragutin Petković Petko proslavio je prošle nedelje 70. rođendan. Koliko je Petko, kako ga svi zovu, omiljen među prijateljima i u familiji, govori činjenica da je rođendanska fešta trajala dva dana uz bojne đakonije, negotinska vina i pesmu Slobodana Domaćinovića, koji je specijalno za ovu priliku doputovao iz Negotina.

Dragutin Petković Petko je pre četiri decenije stigao u austrijsku prestonicu i od prvih dana je bio aktivan u Zajednici srpskih klubova u Beču. Igrao je fudbal, bio je i predsednik Sportskog saveza u više mandata, predsednik sudijske organizacije, a danas je blagajnik u Zajednici i predsednik Kluba „Hajduk Veljko“.

Ono što ovog energičnog čoveka sportistu, koji izgleda kao pedestogodišnjak, plavih očiju kao Dunav koji protiče kraj njegovog rodnog sela Mihajlovca nadomak Negotina, krasi upravo saznanje, da nema čoveka kome nije učinio, ako mu je neko zatražio uslugu.

Veselje je počelo u restoranu, da bi sutradan bilo nastavljeno u sali bečke Zajednice. Prijatelji, pa ćerka i sin, snaja i zet, doneli su poklone neumornom Petku koje nije štedeo noge u kolu, dok su se oko njega utrkivale dame koja će zaigrati s njim.

Nasmejan, rekao je za naše novine, da gosti nije trebalo toliko da se troše, jer do 100 godina koliko je rešio da živi ima još puno rođendana.

– Da, da, kaže Petko smejući se, rešio sam da živim sto godina, a posle videću šta dalje.  Pa ima još samo 30 godina do stotke.

Veselje je trajalo, do jutarnjih sati, a sve je to fotografisao njegov najbolji prijatelj Dragiša Bukić, njegov komšija iz Mihajlovca. 

Petko 22

DSC 3266 resize

DSC 3270 resize

DSC 3273 resize

DSC 3281 resize

Petko 2

DSC 3316 resize

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“