четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / „MOKRANJAC“ iz Beča organizovao veselje za svoje članove

„MOKRANJAC“ iz Beča organizovao veselje za svoje članove

Kulturno umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ iz Beča priredilo je za svoje članove u četvrtak u restoranu La koliba u 10. bečkom okrugu proslavu povodom uspešnog završetka još jedne sezone. KUD „Stevan Mokranjac“ je ovom prilikom proslavio i osvojeno 3. mesto i zlatnu plaketu na ovogodišnjoj Evropskoj smotri srpskog folklora, održanoj u Čačku. Članovi „Mokranjca“ su dobili i zahvalnice od uprave, a završnu proslavu su pratile vesela atmosfera i bogata trpeza. Kako je objasnila predsednica Marija Nikolić, društvo će pre odlaska na godišnje odmore učestvovati 30. juna na Međunarodnom festivalu u Amštenu. Društvo će početi da se okuplja ponovo u septembru, a već u oktobru organizovaće seminar za umetničke rukovodioce i koreografe. Takođe će u decembru organizovati tradicionalnu godišnji koncert, a početkom nove sezone počeće i uvežbavanje nove koreografije sa kojom će se takmičiti na narednim smotrama.

Predsednica kluba Marija Nikolić je istakla posebno dobru saradnju sa Zajednicom srpskih klubova u Beču i Savezom Srba u Austriji. Završnoj proslavi su prisustvovali i predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Borislav Kapetanović i predsednik Saveza Srba u Austriji Zoran Aleksić.

– Naši planovi su da ubuduće pospešimo saradnju našeg kluba sa austrijskim institucijama i organizacijama i po tom pitanju su preduzeti već neki koraci – navela je Marija Nikolić.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI