понедељак , 22 јула 2024
Početna / Некатегоризовано / Lepo i zabavno druženje članova KSZS-a iz Salcburga

Lepo i zabavno druženje članova KSZS-a iz Salcburga

Salcburg –Dok se sportisti  Kulturno sportske Zajednice Srba uveliko spremaju za predstojeće „Vidovdanske sportske susrete „ koje se ove godine odrzžavaju u TRAUN –u  30 juna , uprava KSZS-a je organizovala za najmladje članove i njihove roditelje celodnevni izlet u „Erlebnisparku“. U sadržajima  i predivnom ambijentu koje pruža pomenuti park u mestu Štrasvalhen, uživali su kako deca tako i njihovi roditelji. Tog dana u  prepunom parku posetilaca dominirali su srpska dečica svojim predivnim glasovima oduševljenja i zadovoljstva. Ovim činom uprava se zahvaljuje svojim članovima na marljiv rad i trud a ujedno  se obeležava završetak  šestomesečnih aktivnosti , posle čega sledi dvomesečna pauza.

-Bez pomoći i razumevanja roditelja ne bi bilo moguće ostvarivati dobre rezultate u radu. Svesni smo potrebe da se deci pruže sadržaji koji će ih vezivati za zemlju porekla, ali ih ne opterećujemo  i uporedo im pružamo  sadržaje koji im čine zadovoljstvo. Trudimo se da sve što zahtevamo u radu , doživljavaju kao lepu igru. Izlet koji smo organizovali je postao tradicija a  deci pokazujemo da su nam oni najbitniji. Oni to osećaju i uzvraćaju na najbolji način, postignutim rezultatima! – izjavio je za naš list , Nenad Šulejić , predsednik Zajednice. Roditelji naglašavaju da im puno znači što im deca sa vršnjacima komuniciraju na maternjem jeziku, na čemu se u Zajednici insistira. U prvom polugodištu Zajednica je ostvarila uspešnu saradnju sa institucijama grada, brojna gostovanja kod prijateljskih klubova članova Saveza, i nastaviće  da na najbolji način i dalje promoviše svu lepotu srpske kulturne tradicije.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI