субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / Memorijalni fudbalski turnir u znak sećanja na Mališu Ilića

Memorijalni fudbalski turnir u znak sećanja na Mališu Ilića

U organizaciji kluba Resavac održan je memorijalni turnir u znak sećanja na Mališu Ilića Vojvodu, nekadašnjeg predsednika Saveza Srba Austrije. Njegova prerana smrt 2009. izazvala je nevericu i tugu u dijaspori i do dana današnjeg o ovom čoveku se priča kao jednom od najvećih boraca za očuvanje srpstva na ovim prostorima. Da to ne padne u zaborav pobrinuo se njegov naslednik Saša Ilić, predsednik kluba Resavac i zamenik sekretara Saveza Srba u Austriji, ustanovivši memorijalni fudbalski turnir u čast svog oca. Ovogodišnji turnir okupio je osam ekipa i imao je i internacionalni karakter.

Pored ekipa domaćina Resavca nastupili su timovi iz Donje Austrije, Mladost i Zastava, mešovite afro-azijske ekipe ADA 1 i ADA 2, Bambi iz Beča i i sastav pod nazivom SFRJ . Kuriozitet ovog turnira bila je i poseta Advokatske komore grada Požarevca i njihovog tima Advokati. Timovi su bili podeljeni u dve grupe, a u njima je bila i nekolicina nekada profesionalnih igrača, koji su prikazali majstorije. U polfunilu Resavac je savladao Zastavu sa 1:0, a SFRJ ekipu Bambi sa 9:0, Zatim je u finalu SFRJ pobedio Resavac sa 7:0, a u susretu sa treće mesto Bambi je nadigrao Zastavu sa 5:3. Ekipa Advokati osvojila je pehar za fer-plej, a za najboljeg golmana proglašen je Nikola Sekulić (Resavac), najbolji igrač bio je Miloš Dimitrijević (SFRJ), a najbolji strelac bio je napadač SFRJ Boban Ilić. Advokatska komora Požarevca bila je gost kluba Resavac tokom vikenda. Delom rekreativna, ali delom i poslovna poseta 14 požarevačkih pravnika bila je izvanredna prilika da se popriča o uslugama koje oni pružaju našim ljudima koji žive u inostranstvu.

Tokom zvaničnih razgovora na tu temu, pored domaćina Saše Ilića, svoje viđenje izrazio je i predsednik Saveza Srba u Austriji Zoran Aleksić, a ispred Advokatkske komore njen predsednik Dragan Sole Soknić. Dogovorena je saradnja čiji je cilj olakšavanje pristupa pravnim informacijama građana, ali i firmama, koje imaju interesa za pravnim savetima na području Braničeva i Podunavlja. Pauzu tokom turnira predstavnici Advokatske komore Požarevca iskoristii su da uruče prigodan poklon domaćinima i time zahvale na gostoprimstvu koje im je ukazano.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“