понедељак , 22 јула 2024
Početna / Некатегоризовано / Tradicionalna manifestacija jedinstva iz Švehata

Tradicionalna manifestacija jedinstva iz Švehata

Najstariji naš klub na teritoriji Donje Austrije, Jedinstvo iz Švehata, organizovao je  tradicionalne Spasovdanske susrete.Ispred prostorija kluba u centru Švehata deveti put zaredom održani su Spasovdanski susreti.Od poslepodneva do večernjih sati publika je imala priliku da uživa u živoj svirci, ali i specijalitetima sa roštilja. Inače, Spasovdanski susreti se održavaju povodom slave kluba, koja je odabrana jer većina članova dolazi iz Negotinske Krajine i Kladova, u čijim selima se Spasovdan slavi. Ove godine goste je zabavljao orkestar Slaviše Vančevića, uz čiji vlaški ritam je igrano kolo bez pauze. Jedinstvu je u realizaciji manifestacije pomogao klub „Hajduk Veljko“. Uprava je nameravala ove godine, kako je preneo predsednik Krsta Petrišorević, da otkaže Spasovdanske susrete jer se radilo o vikendu kada je zbog školskog raspusta mnogo zemljaka odlučilo da otputuje u otadžbinu. Međutim, na zahtev članova ipak je organizovana manifestacije, koju je posetilo više stotina naših građana i Austrijanaca. Jedinstvo već radi i na sledećoj velikoj manifestaciji, a to je multi-kulti fešta koja će četvrti put , na centralnom trgu u Švehatu, okupiti sve migrantske organizacije koje postoje u ovom gradu i koje će se predstaviti domaćem stanovništvu kulturom i kulinarstvom.

Multi-kulti fešta održaće se 30. juna od 14 časova. Već sada su počele i pripreme za veliku proslavu jubileja, četiri decenije postojanja kluba, koji će biti proslavljen 2014. godine.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI