субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / “DUKAT” IZ BIJELJINE UGOSTIO “KARAĐORĐA” IZ BEČA – PRIJATELJI NEGUJU LEPU SARADNJU

“DUKAT” IZ BIJELJINE UGOSTIO “KARAĐORĐA” IZ BEČA – PRIJATELJI NEGUJU LEPU SARADNJU

Domaćini našeg putovanja u Bijeljinu bilo je Kulturno – umetničko društvo “Dukat” iz Bijeljine, sa kojima negujemo prijateljske odnose. Održali smo zajednički koncert u Kulturnom centru Bijeljina. Mi smo odigrali četiri koreografije ( Igre iz okoline Gnjilana, Igre iz oblasti Visok, Vlaške igre i Igre iz okoline Gnjilana).
Posebno smo zadovoljni što smo posetili osmogodišnjeg Gojka Đurica iz Bijeljine i odneli mu novčanu pomoć od 470 evra u ime našeg društva.
Iskoristili smo ovu lepu priliku i na zadovoljstvo svih nas, posetili smo manastir Sv. Petke i etno selo Stanišić.
Jedan deo igrača bio je smešten kod naših prijatelja članova KUD Dukat”, a veći deo roditelja kod Raje i Mirjane Đokić i Ljeposave Ilić, članova našeg Karađorđa.
Posle završenog koncerta bili smo na zajedničkoj večeri u hotelu Sv. Stefan u Banji Dvorovi, koju je organizovalo KUD “Dukat.
Od zvaničnika na koncertu su bili gradonačelnik grada Bijeljine Mićo Mićić, predsednik Skupštine Dragan Đurđevic, dr Slaviša Perić, direktor muzičke škole “Kornelije Stanković” u Ugljeviku, Bijeljini i Grazu, Borislav Kapetanović predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, advokat Vuletić Živojin – odbornik grada Šabac, sveštenik SPC Mitar Tešić, Doković Jasmina zamenik direktora JKP i odbornik skupstine grada Šabac i počasni gost SKUD “Karađorđe mali Gojko Đurić.
Bilo nas je pedesetoro na ovom gostovanju i njihovo ime i moje lično zahvaljujem se domaćinima iz KUD „Dukat“ i rukovodstvu Bijeljine na prijateljskom i lepom boravku.
Sanja Jovanović, SKUD „Karađorđe“Bijeljina 1Bijeljina 2Bijeljina 3Bijeljina 4Bijeljina 5

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“