субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / PROSLAVLJENI PRVIH PET USPEŠNIH GODINA RADA

PROSLAVLJENI PRVIH PET USPEŠNIH GODINA RADA

Srpsko kulturno umetničko društvo „Karađorđe“ iz Beča proslavilo je u subotu uveče pet godina uspešnog postojanja.

Od osnivanja, zvanični početak rada je septembar 2008., SKUD Karađorđe razvija svoje aktivnosti i okuplja sve više mladih, a na takmičenjima ređa uspeh za uspehom.

Društvo, čije je osnivanje incirala Sanja Jovanović, u više navrata je pobedilo na smotrama foklora u Austriji, a i osvajač je Zlatnog opanka i Zlatne plakete na Evropskoj smotri.

SKUD „Karađorđe“ je, iako ne jedno od starijih društava, jedan od najmasovnijih klubova, jer trenutno broji više od 350 članova.

U foklornoj sekciji ima 140 dece koja igraju u četiri uzrasta.

Samo od ove jeseni 30 dece počelo je da igra foklor u ovom društvu, gde se o postavljanju koreografija brinu koreograf Velimir Agovski, zajedno sa svojim saradnicima Branislavom Miloševićem i Rajkom Sikimićem.

Peti rođendan je proslavljen priredbom u prepunim klupskim prostorijama.

Publici, među kojima su bili ponosni roditelji, predstavio se i najmlađi uzrast, koji je počeo da igra tek od septembra, i kojem je ovo bio prvi nastup.

Mališani, koje je spremio Rajko Sikimić oduševili su roditelje, koji su neprestano snimali mobilnim telefonima, kamerama i foto apratima svaki korak svoje dece.

Stariji uzrast, kao i uvek do sada, digao je svojim nastupom publiku na noge, koja je aplauzom, još jednom pozdravila igru koja je na više takmičenja nagrađena prvim nagradama.

Takođe svoje znanje prikazali su pioniri i srednji uzrast, koji, kao i stariji, nisu pokazali nimalo treme tokom svog nastupa.

Slavljenički program upotpunili su harmonikaši Đorđe Davidović, Božidar Zarić, i tek 11-ogodišnji mag na harmonici Stefan Đorđević.

U ime društva Sanja Jovanović se posebno zahvalila porodicama Živković, Stevanović, Ninković, Nastasijević, Cvetković, Glišić, Stanojević, Đokić, Zarić i Jovanović za nesebičan doprinos radu kluba.

U nastavku programa do sitnih sati prisutne je zabavljao „Mega miks bend“ iz Beograda.

Što se tiče rada u periodu do kraja ove godine, prema rečima predsednika Dejana Jovanović, predstoje gostovanja i nastupi.

Najpre će SKUD „Karađorđe“ učestvoavti u zajedničkoj priredbi bečkih društava početkom idućeg meseca. Zatim je planirano putovanj u Italiju.

Pored toga koreografi postavljaju i novu koreografiju sa kojim će se u narednoj godini takmičiti SKUD „Karađorđe“.

SKUD „Karađorđe“ vrši i upis novih članova, i svi zainteresovani mogu se javiti na telefon 0664 533 2408 ili doći u klupske prostorije na adresi Leberstraše 118A, u 10.bečkom okrugu.DSC 1091

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“