петак , 19 августа 2022

Đerdapska regata

Na Kusjačkoj plaži na Dunavu kod Negotina završena je 11. Đerdapska regata. Učesnike regate, bilo ih je oko 150, u okviru manifestacije „Leto na Dunavu“ dočekali su predstavnici Turističke organizacije opštine Negotin koja je suorganizator ove atraktivne manifestacije.
Posle tri dana plovidbe Dunavom, od Tekije, preko prevodnice hidroelektrane Đerdap 1, Kladova, Male Vrbice, Brze Palanke, đerdapski regataši ukotvili su svoja plovila na Kusjačkoj plaži gde su, tradicionalno, dočekani hlebom i solju i osveženjem, dok je završni ručak priređen na HE „Đerdap 2“.
Goste je pozdravio Dušan Petrović, direktor TOON istakavši da je promocija prirodnih vrednosti i turističkih potencijala Dunava jedan od prioriteta turističke ponude ovog kraja. U ime učesnika regate domaćinima se zahvalio Vukašin Radić, predsednik Kajakaškog kluba iz Tekije koji je istakao da je Đerdapska regata i ove godine okupila učesnike iz cele Srbije koji su ove godine po 11 put otkrivali čari moćne reke i najatraktivnije klisure u Evropi.

Učesnici regate i ostali posetioci imali su priliku da do kraja dana uživaju na Kusjačkoj plaži, gde je TO Negotina organizovala muzički program, promotivnu vožnju čamcem za sve zainteresovane i turnir u odbojci.
Pokrovitelj ovogodišnje Đerdapske regate, koji se potrudio da učesnicima obezbedi odlične uslove za plovidbu je PD „Đerdap“, suorganizatori su TO Kladova i Negotina, generalni sponzor opština Kladovo, a organizator Kajakaški klub iz Tekije.

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …