четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / DAME ORGANIZOVALE SUSRET TOPOLNIČANA U BEČU

DAME ORGANIZOVALE SUSRET TOPOLNIČANA U BEČU

Posledna subota u aprilu, donela je meštanima sela Topolnice koje se nalazi u podnožju legendarne planine Miroč u оpštini Мајdаnpеk, u Bоrskоm оkrugu, prvi zajednički susret.  Naravno reč je o 250 od 377 familija, koje žive i rade u Beču i okolini. Oni su u jednom od bečkih restorana, koji organizujuju ovakva okupljanja, zajedno sa prijateljima, napunili salu do poslednjeg mesta.
Obično organizacioni odbor ovakvih večeri čine po desetak pripadnika jačeg pola. Ovog puta su to bile dve inventivne dame Mirijana Djordjević i Milada Petrović koje su se svojski potrudile da  po prvi put bude održano Topolničansko veče, koji će više od 300 gostiju dugo pamtiti.
Za muziku su bili zaduženi Ljubiša i Davor Đorđević i sami meštani Topolnice uz vrsne kolege muzičare. Gosti su bili virtouz na harmonici Ljubiša Božinović, trubač Ljubodrag Radulović i pevačice Ljubica Boldeskić i Olivera Ceha.
Specijalni gost večeri bio je i Miroljub Trošić Đoda, koji je proveo dosta vremena sa mališanima, kojima je delio postere, bedževe i kape sa natpisom „Đoda oće pivo“.
Sala je bila, kao što rekosmo, puna do zadnjeg mesta, igralo se i veselilo do ranih jutarnjih sati. DSC 0334OrganizatorkeAleksandar PudarevićOrganizatorke sa muzičarimaPorodica Pudarević sa popularnim Đodom

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“