петак , 19 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / ZAJEDNICA SRPSKIH KLUBOVA U FORALBERGU – POHVALE ZA DOBAR RAD

ZAJEDNICA SRPSKIH KLUBOVA U FORALBERGU – POHVALE ZA DOBAR RAD

w111201

Zajednica srpskih klubova u Forarlbergu, na redovnoj sednici, održanoj u Gecisu, konstatovala je da su aktivnosti, i pored niza problema uspešno sprovedene.

Sastanku su prisustvovali predsednik Zajednice Boban Đurić, kao i kompletno rukovodstvo i mnogi koji su svojim učešćem i radom doprineli u organizaciji i sprovoĐenju prošlih Radničkih sportskih igara (RSI) koje su  održane u Forarlbergu. RSI u i bile prva tačka dnevnog reda, i na kraju opšta konstatacija je bila da su i pored niza problema koji su pratili organizaciju, one uspešno sprovedene.

Predsednik Đurić se osvrnuo na rad Zajednice u Forarlbergu, ali i na rad Saveza Srba u Austriji, pošto je u Savezu sekretar, ocenivši rad ove krovne organizacije veoma uspešnim. Đurić je posebno istakao Rezoluciju Srba, koju je pokrenuo Savez Srba u Austriji i uputio u parlament Austrije, kako bi se raspravljalo o potrebama srpske zajednice u ovoj zemlji, pre svega nastave na srpskom jeziku.

Po trećoj tački dnevnog reda – 40 godina Zajednice u Forarlberu i knjige „40 naših godina“, čiji je autor Isidor Jablanov, najviše se diskutovalo. Povodom ovog značajnog jubileja jedino što se pouzdano zna, je da će se proslava održati u Gecisu 26. aprila sledeće godine, u prelepoj sali koja može da primi oko 650 gostiju. Ko ce da svojim dolaskom uveliča ovu proslavu još nije dogovoreno, ali se vode razgovori sa nacionalnim ansamblom „Kolo“ iz Beograda. Dogovoreno je s tim u vezi da se održi dalji sastanak najkasnije do polovine idućeg meseca, kada treba da bude izabran Organizacioni odbor.
O knjizi „40 naših godina“ govorio je autor rekavši da je ona u završnoj fazi i da će imati 4 poglavlja. Prvo poglavlje posvećeno je periodu od 1974-1984, drugo 1984-1994, treće 1994-2004 i četvrto 2004-2014. Sve značajno što se događalo u ovim vremenskim periodima biće, kako je objasnio, obuhvaćeno. 

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …