уторак , 30 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / KSZS SALCBURG – LEP PROVOD I BOGATO ISKUSTVO

KSZS SALCBURG – LEP PROVOD I BOGATO ISKUSTVO

Članovi folklornog ansambla Kulturno sportske Zajednice Srba iz Salzburga ( KSZS), puni su lepih utisaka koje su poneli sa sobom posle trodnevnog boravka u matici. Bio je ovo veliki izazov ali takođe i bogato stečeno iskustvo za većinu članova ovog društva, kojima je prvo pojavljivanje na tako značajnoj manifestaciji. Svesni navedene činjenice, preovladala je želja za druženjem i da se stane u red mnogo iskusnijih i kvalitetnijih ansambala. Pokazalo se da odlučnost i sloga koja vlada među članovima KSZS-a može za kratko vreme da uradi puno.
Posle odluke da se putuje za Niš, želeli su da njihov odlazak ima i humanitarni sadržaj. Za kratko vreme , dobrom organizacijom roditelja , predvođeni Kovačević Danijelom prikupljeno je 15. Paketa dečje garderobe. Pomoć je uručena hraniteljskoj organizaciji „Pravo na osmeh“ u mestu Osipaonica kod Smedereva.
– Cilj nam je bio da naši mladi članovi dožive ambijent i atmosferu same manifestacije , što će ubuduće doprineti da se još vrednije radi sa folklorašima. Nezaboravna druženja i razgledanje znamenitosti koje pružaju grad Niš i Soko Banja ostaće svima u lepom sećanju – istakao je predsednik Zajednice Nenad Šulejić – posebna draž je da takvo mišljenje dele i oni članovi kojima je ovo bila prva poseta Srbiji.
– Ispred članova KSZS-a upućujemo iskrene čestitke svim ansamblima , predstavnicima Saveza Srba Austrije na izvarednom postignutom plasmanu. Uzeći u obzir da je predstavnik našeg Saveza apsulutni pobednik 18. Evropske smotre, još veća nam je čast što je i naše društvo deo grupe ansambala, predstavnika Austrije.k-DSC 0502k-DSC 0599k-DSC 0628k-kszs

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“