недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / UDRUŽENJE,,MANASTIRSKI BISERI,, PRIVINA GLAVA ORGANIZUJE ,,I ETNO DAN U ČAST CARA KONSTATINA I 1700 G MILANSKOG EDIKTA,,

UDRUŽENJE,,MANASTIRSKI BISERI,, PRIVINA GLAVA ORGANIZUJE ,,I ETNO DAN U ČAST CARA KONSTATINA I 1700 G MILANSKOG EDIKTA,,

Privina Glava, je malo mesto u podnožju Fruške Gore, zaboravljeno i zapostavljeno prvo od naših čelnika pa i svih drugih. Možda zbog toga što celo mesto broji oko 150 stanovnika većinom starih i pedesetak dece.
Kako nam i ime govori mi imamo tradiciju, istoriju, duhovnost, imamo manastir sv. Arhangeli koji ne dozvoljava da život u Privinoj Glavi stane. Manastir poseti na stotine gostiju i poštovalaca, a od pre četiri godine tu je i udruženje,,Manastirski biseri,, koje svojim aktivnostima i zalaganjem ide u tom pravcu da se tradicija ne zaboravi, da se celo mesto izvuče iz anonimnosti, da naša deca dobiju i imaju motiv i želju da nastave da žive i rade doprinoseći budućem razvoju sela.
Sve dosadašnje aktivnosti udruženja ,,Manastirski biseri,, bile su prilagođene našoj mogućnosti. Iako skromno, vođene željom uspele smo da postavimo temelje za dalji rad. Za nas, a i celo mesto, približava se veliki dan, 3. jun kada je zavet sela i kada će se održati prva velika manifestacija, koja nosi ime :
 ,,I etno dan u čast Cara Konstatina i 1700 g Milanskog edikta,,  gde će sve da se održi sa brojnim gostima, izlagačima – udruženjima, bogatim kulturno umetničkim programom, u sklopu manastira sv. Arhangeli.
Tradicija i kultura sa raznih područja biće spojeni na jednom mestu, a Udruženje kao domaćin dobiće priliku da pokaže običaje i istoriju našeg  mesta i ukažemo na sve potencijale koje imamo, a neiskorišćeni su.
Ovim putem se obraćamo svima vama koji živite daleko od rodnog kraja i pozivamo vas na saradnju i da budete naši dragi gosti.
Srdačan pozdrav, Udruženje žena ,,Manastirski biseri,, Manastir Privina Glava 10kontakt: +381(0)655391415 email: ruzag8@gmail.com

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“