субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / SVETOSAVSKI BAL ODRŽAN U ŠVEHATU

SVETOSAVSKI BAL ODRŽAN U ŠVEHATU

Klub „Jedinstvo“ Švehat organizovao je u proteklu subotu, po deveti put za redom, Svetosavski bal, koji je bio odlično posećen.

Sala „Pfarcentrum-a“ bila je veoma brzo ispunjena do poslednjeg mesta, a balski program su otvorile, recitacijama o Svetom Savi Mirel Tomas i Milenko Ametović-Beganović.

U nastavku arhijerejski namesnik za Austriju Petar Pantić obavio je osvećenje i lomljenje slavskog kolača, što je naišlo na posebno interesovanje Austrijanaca, predstavnika opštine Švehat.

Naime, balu su prisustvovali zamenik gradonačelnika Gerhard Frauenberger, koji je u svom obraćanju posebno pohvalio odličnu saradnju opštine i kluba „Jedinstvo“, odbornik Volfgang Fuks, Petar Hovorka, Vera Edelmajer, a ispred rimokatoličke crkve Maks Rauh.

Sveštenik Gerald Gump, koji je uvek rado vidjen gost na „Svetosavskom balu“, a koji se posebno interesuje sa srpske običaje, zbog drugih obaveza, pridružio se tek u kasnijim časovima tako da nije prisustvovao verskoj ceremoniji.

Takodje Svetosavskom balu prisustvovala je predsednika Zajednice srpskih klubova Donje Austrije Ranka Savić Čergić.

Inače ovaj bal u Švehatu poznat je po izboru lepotice bala. Ove godine za izbor se prijavilo 10 kandidatkinja, a odlukom žirija za lepoticu bala proglašena je Sanela Todorović iz Beča. Prva pratilja je postala Ivana Alovijanović iz Švehata, a druga pratilja Milena Radukanović iz Ranesdorfa.

Publiku je do sitnih jutarnjih sati zabavljao orkestar Miće i Senada Trajilovića, a gost večeri bio je Ljubodrag Radulović, sa pevačicom Marianom Gancu.

Klub „Jedinstvo“ u toku ovog meseca organizovaće, nakon ovov uspešnog bala, još turnire u kartanju i bilijaru, a 9.marta, u „Pfarcentrumu“ organizovaće proslavu Dana žena zajedno sa Socijaldemokratskom partijom Austrije iz Švehata.

Klub „Jedinstvo“ Švehat, koji vodi predsednik Krsta Petrišorević, ima odlično saradnju sa austrijskim vlastima i često zajednički organizuju manifestacije, a tako već par godina proslavu Dana žena.

DSC 3207 resizeDSC01251 resizeDSC01252 resizeDSC01253 resizeDSC01254 resizeDSC01256 resizeDSC 3209 resizeDSC 3211 resizeDSC 3216 resizeDSCN5419 resizeDSC 3225 resizeDSC 3234 resizeDSC 3224 resizeDSC 3225 resizeDSC 3234 resizeDSC 3236 resizeDSC 3239 resizeDSC 3243 resizeDSC 3251 resizeDSC 3255 resizeDSC 3260 resizeDSC 3263 resize

 

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“