субота , 20 априла 2024

BAMBI IZ BEČA

U jubilarnoj, četvrtoj deceniji postojanja i rada, klub Bambi-Požarevac iz Beča u nedelju je u svojim prostorijama u 16. bečkom okrugu prvi put proslavio svoju slavu – Svetog Savu. Kako je objasnio direktor Zoran Aleksić, klub je izabrao ovu slavu upravo zbog toga što je u njegovim redovima mnogo dece.

Nova uprava je okupila ovom prilikom članove svih generacija, pa i one koje su pre četiri decenije učestvovali u počecima rada ovog kluba, koji je nastao spajanjem klubova Bambi i Požarevac.

Goste je u ime novoizabranog predsednika kluba Milana Popovića, koji je bio službeno odsutan, dočekivao Zoran Aleksić, koji je prilikom paljenja slavske sveće i sečenja kolača podsetio na život i rad prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja.

Ove godine je slavsku trpezu organizovala uprava, dok će naredne to biti zadatak Mališe Katića, Ljubiše Stefanovića, Radiše Filipovića i Radmile Dukić. Ljubiša i Radiša su veterani ovog kluba i učestvovali su u njegovo osnivanju.

Članovi kluba su u svojim prostorijama od ranih prepodnevnih časova dočekivali brojne goste, kojih je na kraju dana bilo više stotina. Iako se slavilo, pratio se i finalni meč Otvorenog prvenstva Australije i osvajanje titule našeg Novaka Đokovića.

Kako su naglasili iz uprave, planovi su da klupske prostorije budu otvorene svakog dana za svoje članove od 8 do 16 časova, da prate naš televizijski program i štampu, dok bi nakon toga u njemu radile i okupljale se razne sekcije. U okviru kluba rade sledeće sekcije: karate, folklor (četiri uzrasta), stoni tenis, darc i ribolovačka sekcija.

U svojim prostorijama klub će takoće nastojati da stalno promoviše brojne turističke ponude Braničevskog okruga.

4

2

3

5

1

6

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“