недеља , 21 јула 2024
Početna / Некатегоризовано / SKUD Karađorđe obeležio Svetog Trifuna

SKUD Karađorđe obeležio Svetog Trifuna

SKUD „Karađorđe“ iz Beča priredio je povodom Svetog Trifuna priredbu uz poseban program koji će publika dugo pamtiti.

Kulturno-umetniči program je otvorio stariji uzrast SKUD „Karađođe“ sa Igrama iz Gnjilanskog kraja. Zatim su najmlađi, koji su izmamili veliki aplauz, izveli Igre iz Šumadije.

U goste SKUD „Karađorđe“, na priredbu koja je postala tradicionalna povodom Svetog Trifuna, došao je KUD „Dukat“ iz Traiskirhena sa Igrama iz Srbije i Trstenika. U programu je učestvovalo  i bečko KUD „Branko Radičević“ sa Igrama iz Leskovca i Igrama iz Pčinja.

Domaćini izveli su još Igre iz Bosilegradskog Krajišta, Čobansko nadigravanje, Igre iz oblasti Visok, kao i Natama.

U programu je učestvovalo i KUD „Sloga“ iz Ebergasinga sa Igrama iz Bosilegradskog Krajišta.

Tokom večeri prikupljana je i pomoć za obolelu decu iz Srbije. Tako je prikupljana pomoć potrebna za transplantaciju koštane srzi za trogodišnju Sofiju Čergić iz Banja Luke. Isto tako prikupljana su sredstva za lečenje obolelog mališana Aleksandra Gorančića i Slavice Obradović. Inače pomoć je prikupljana za decu čije su se porodice obratile bečkom društvu u nadi da će im pomoći u prevazilaženju finansijskih prepreka na putu ka ozdravljenju najmilijih.

Nakon kulturno-umetničkog programa prisutne je do sitnih sati zabavljao pevač Milan Dinčić-Dinča, kojeg su posebno mlade devojke saletale da bi se sa njim slikale.

SKUD „Karađorđe“ u narednom periodu planira gostovanje u Salcburgu, na priredbi KUD „Opanak“.Takođe već se vredno radi na pripremama za austrijsku smotru, koja će se održati krajem aprila.

Koreograf Velimir Agovski, sa kojim je ovo društvo već duži niz godina veoma uspešno, postavlja koreografije koje treba da donesu nove pobede.

Predsednik „Karađorđa“ Dejan Jovanović posebno se zahvallio sponzorima na podršci, bez koje ne bi bilo moguće realizovati planirane projekte.

Karađorđe 1

Karađorđe 2

Karađorđe 3

Karađorđe 4

Karađorđe 5

Karađorđe 6

Karađorđe 7

Karađorđe 8

 

Karađorđe 9

Karađorđe 2 1Karađorđe 2 2

Karađorđe 2 3

Karađorđe 2 4

Karađorđe 2 5

Karađorđe 2 6

Karađorđe 2 7

Karađorđe 2 8

Karađorđe 2 9

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI