четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / „PETAR KOČIĆ ZMIJANJE“ IZ FIGENA

„PETAR KOČIĆ ZMIJANJE“ IZ FIGENA

Sjajne utiske sa gostovanja u Koruškoj nose i članovi udruženja „Petar Kočić Zmijanje“ iz Figena u Tirolu. Oni su nastupili sa malim i srednjim uzrastom i izveli koreografiju Igre iz Srbije i Vlaške igre.
– Drago nam je da smo imali priliku da učestvujemo na sjajnoj manifestaciji, koja je bila organizovana na najboljem nivou. Domaćin se potrudio da se svi osećamo kao kod kuće i stekli smo nova prijateljstva. Potrudićemo se da tako bude i kod nas 20. aprila sa početkom od 17.00 kada organizujemo manifestaciju, pod nazivom „Kao nekad u rodnome kraju“. Biće ovo prilika da se predstave i folklorne sekcije pet srpskih udruženja. Osim domaćina gostovaće Kulturno umetnička društva Mladost iz Rozenhajma iz Nemačke, „25. maj“ iz Vatensa, Ostrog odnosno Bratstvo. Specijalni gosti će biti pevačica Ćana i grupa Vatra Bend i Cile. Verujem da ćemo imati priliku da ugostimo brojne prijatelje – kaže Stanislav Lakić sekretar kluba iz Tirola.

 

314709 041113c1 origh

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI