четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / Obnovljen rad sportskog saveza u Beču

Obnovljen rad sportskog saveza u Beču

Zajednica srpskih klubova u Beču je posle trogodišnje pauze i zvanično obnovila rad Sportskog saveza. Predsedništvo Zajednice je početkom godine, kao jedan od prioriteta u radu za ovu godinu, pored redovnih aktivnosti odlučilo da na proleće turnirima u malom fudbalu, šahu i stonom tenisu ozvaniči ponovni rad Sportskog saveza. Tako je u subotu održan fudbalski turnir u sportskom centru SV POST, na kojem je učestvovalo 13 ekipa i 120 prijavljenih fudbalera. Šahisti su odigrali svoj turnir u prostorijama Zajednice .

– Osam igrača za prvi turnir posle dugogodišnje pauze je uspeh – rekla je Dragica Mitrović, koja zaslužuje sve pohvale za okupljanje šahista na ovom turniru.

Ništa manje nije zaslužan ni Oliver Stanojević koji je vodio turnir stonotenisera na kojem je igralo 14 igrača. Na svečanoj dodeli pehara i priznanja u prostorijama kluba „Karađorđe“, predsednik Zajednice Borislav Kapetanović je pozdravljajući učesnike turnira izrazio zadovoljstvo obnovom rada Sportskog saveza koji je u prethodnih 40 godina, koliko postoji naše udruženje, više od 35 godina bio najmasovnija sekcija u Zajednici. Kapetanović je izrazio uverenje da je ovaj turnir prvi korak ka povratku na stare staze, pozivajući sve ljude koji žele da se okupljaju oko sportskih aktivnosti Zajednice priključe Sportskom savezu. On je najavio i dalje aktivnosti do početka leta, rekavši da će još jedan turnir biti održan u junu, kao i gostovanje jedne fu dbalske ekipe na turniru u Trstu 2. i 3. juna na poziv tamnošnje srpske zajednice i učešće na Vidovdanskim sportskim susretima u Lincu, 30. juna. Po završetku dodele priznanja sportiste su zabavljali Program plus bend iz Valjeva i estradni umetnik Bata Zdravković.

Rezultati turnira
Fudbal
1. Protekt
2.Karađorđe
3.Miloševo


Najbolji golman: Mirko Šoršolović
Najbolji Strelac: Đuro Mihaljica
Najbolji igrač: Nikola Milinković

Šah
1. Marinko Jokić
2. Veljko Orlović
3. Mile Zekić

Stoni tenis
1. Oliver Stanojević
2. Neša Mladenović
3. Bojan Stevanović

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“