четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / Nova igranka za evropsko Miloševo

Nova igranka za evropsko Miloševo

Meštani sela Miloševa (okolina Negotina) koji žive i rade u Austriji okupili su se prošle subote kako bi se družili, proveselili i proslavili uskoro uspešno okončanje radova u rodnom kraju, koje su inicirali i sproveli uz pomoć opštine. Pre samo godinu dana, meštani Miloševa odlučili su da pomognu izgradnju kanalizacije u selu, a završetak radova ce očekuje uoči čuvenog jesenjeg Negotinskog vašara u septembru. Tako će za nekoliko meseci sekundarnom mrežom sva domaćinstva biti priključena na kanalizaciju. Okjupljanju meštana koji žive i rade u glavnom gradu Austrije prisustvovali su i članovi Saveta mesne zajednice Miloševo na čelu sa Slobodanom Zzikićem koji su ih ovom prilikom obavestili o toku radova. Ovim povodom u Beč je doputovao i Vlajko Đorđević, predsednik Opštine Negotin da potvrdi da se dogovor postignut sa meštanima Miloševa u dijaspori uspešno privodi kraju.  Uz najbolji krajinski muzički bend Nema dalje, Srđana Demirovića i legendu vlaške muzike Slobodana Domaćinovića meštani Miloševa su se zabavljali i družili do zore. Atmosfera u jednoj od velikih bečkih sala za proslave je bila takva da je 250 okupljenih meštana Miloševa igralo bez prestanka do sitnih sati. Udruženje Miloševaca u Beču na čelu sa Draganom Avramovićem i Draganom Gabarevićem nije krilo zadovoljstvo uspešnim radovima u zavičaju i dobrom zabavom koja je pratila ovo okupljanje.

– Zahvalni smo rukovodstvu Opštine Negotin, na velikoj podršci da ovaj projekat bude završen. Izgradnja kanalizacije će od Miloševa napraviti evropsko selo i već razmišljamo da rekonstruišemo kompletan vodovod jer je star više od 40 godina i da azbestne cevi izbacimo u potpunosti – istakao je Avramović. Predsednik Opštine Negotin Vlajko Đorđević je za „Vesti“ istakao da samo neodgovorno rukovodstvo može obećati razvoj u čizmama od sedam milja.

„Mi smo se opredelili za postupno rešenje problema koji muče građane, kako u gradu tako i u selima. Kada jedan posao završimo prelazimo na drugi, jer započinjanje mnogo poslova sigurno znači da nijedan ne bude završen. Meštani iz Negotinske Krajine u dijaspori dobro rade kroz svoja udruženja i klubove i zato se i mi posebno trudimo da im pružimo i materijalnu i logističku podršku u svim aktivnostima koji doprinose poboljšanju uslova života i rada u mesnim zajednicama. Do sada saradnja odlično funkcioniše – istakao je Đorđević.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI