недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / Negotinka na špancirfestu u Varaždinu

Negotinka na špancirfestu u Varaždinu

Mirela Anđelović-Savičić, operska pevačica rodom iz Negotina, po pozivu, a kao jedina iz Srbije, zajedno sa još 12 operskih zvezda, nastupila je na međunarodnom dobrotvornom gala koncertu „Operne zvijezde“ u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u okviru tradicionalnog  „Špancirfesta“. Sredstva prikupljena od ulaznica namenjena su udruženju “Spas”.
Pored anđeoskog soprana Mirele Anđelović-Savičić koja je prošle godine diplomirala na Konzervatorijumu u Beču, nastupili su i Valentina Fijacko, Momir Pjevac, Jelena Štefanić, Helena Lukić Sego, Armando Puklavec, Blanka Tkalčić, Sofija Cingula,  Ljubomir Puškarić, Kora Pavelić i Ana Šedlbauer.
– Moji utisci su pozitivni, atmosfera je bila fantastična,  publika je bila oduševljena, koncert je zaista bio na svetskom nivou. U planu je najverovatnije i sledece godine isti takav kocert – poručila je Mirela Anđelović.

Mirela je svoje muzičko obrazovanje započela u gradu kompozitora Stevana Mokranjca i  prodružila se plejadi Mokranjčevih sledbenika, mladih muzičkih telenata iz Negotina koji svoje obrazovanje nastavljaju na prestižnim muzičkim akademijama i nastupaju u čuvenim muzičkim dvoranama. Mirela je završila  u Negotinu osnovnu i srednju Muzičku školu, a  školovanje nastavila na Muzičkoj akademiji u Beogradu, a onda i na Konzervatorijumu u Beču u klasi operske dive Viktorije Lukijanec. Iako mlada, za sobom već ima brojne nastupe u muzičkoj prestonici u Beču i širom Austrije, ali i Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“