четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / MILICA DAĆIĆ, IME KOJE SE PIŠE SRCEM

MILICA DAĆIĆ, IME KOJE SE PIŠE SRCEM

Zadužena za organizaciju humanitarnih akcija u bečkom KUD JEDINSTVO je uvek nasmejana Milica Dačić, koja ističe da joj je to najdraža obaveza za ZAVIČAJ kaže: “ Aktuelna dešavanja, dovoženje pomoći na prag ugroženih porodica samo su delić onoga što se u Jedinstvu preduzima za ljude kojima je pomoć potrebna, oduvek. Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija koje sprovodimo, sakupljamo novac i garderobu za decu i odrasle“.
U pakovanju i odvajanju garderobe ovog puta su mi pomogle Jagoda Dekić, Maja Lazarević i Dragana Božović kao i moja ćerka Nikolina koja je sve vreme bila uz mene i zajedno smo posetile ovu divnu decu. Hvala im svima! Tamara Pavlović, bivši član Jedinstva, uvek se rado priključuje našim akcijama i svojim autom prevozi pakete do odredišta. Ranije smo pomoć odnosili u sirotišta, a ove godine porodicama. Posetili smo sestre Spasić iz Vranova kod Smedereva: Danijelu,Violetu, Sanju i Dostanu koje su napuštene od oba roditelja i žive sa bakom Radmilom, koja i pored jako teških uslova sa svojom malo penzijom ne želi da ih nikome da na čuvanje.
Potom Vladisavljeviće iz Umke, koji žive u jako trošnoj kući, četiri generacije, od kojih je samo jedan momak radno sposoban, a dečica su Darko, Toma, Boža, Marko i Dragana.
Zatim Đokiće iz Pružatovca kod Mladenovca, koji imaju osmoro dece: Tijanu,Tamaru, Draganu, Željka, Dalibora, Nikolu, Irenu i Igora! Žive u teškim uslovima u dve sobe sa roditeljima, bakom i dekom. Odneli smo im brojne pakete hrane, odeće, obuće, školskog pribora, sredstava za ličnu higijenu, a sestricama Spasić smo odneli i mobilne telefone što ih je posebno obradovalo.’’
Donatori su: Anđelkovic Nataša, Ribić Gordana, Perić Zorica, Nikolić Dragica, Janić Nikola, Lazarević Marija, Prvulović Slađana, Popović Tamara, Đurić Gordana, Popović Zoran, Dačić Milica, Pavlović Toplica, Dekić Jagoda, Jović Stoja, Miloradovic Zlatko, Simić Leposava, Maričić Slavica, Branković Branimir, Vojnović Danica, Samić Dane, Dačić Tijana, Vujić Gorica, Vojimirovic Milan, Prvujkić Dragan, Ivanović Tina, Božović Dragana, Đurđevic Goran, Gajić Biljana, Kasić Amra, Staničić Maja, Matić Jovan, Nešić Petar, Ban Ivan, a imali smo i doborovoljne priloge posetilaca kluba subotom kao i priloge koje je sakupio i dao mi naš prijatelj Niko MIjatović od svojih prijatelja: Lončar Gordan, Mijatović Sonja, Milošević Goran, Babić Dragan, Janošević Milanka, Janošević željko, Mijatović Zorica, Fuchs Darinka, Gers Michaela, Kehic Safer i Bratanovic Mira i Vicko.
Iako su mi sva deca draga, uvek neko dete ostavi poseban utisak na mene i ovog puta to je bio šestogodisnji Nikola Đokic iz Pružatovca, koji mi je ponosno pokazao svog psa Bleska.’’ Sa suzama u očima se slušaju ovakvi doživljaju i sa verom u to da najveći broj ljudi zna da je tuga svakog čoveka tuga svih nas i da je dobro svakog čoveka dobro svih nas“, rekla je uvek skromna Milica Dačić.

Bravo za JEDINSMilica 722

526505 4804648999559 2036298450 n

Milica 695

Milica 750

Milica 751

Milica 687TVO!

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“