субота , 1 априла 2023
Početna / Некатегоризовано / Marija Ikić je najlepša vlajna

Marija Ikić je najlepša vlajna

Tradicionalna manifestacija Najlepša Vlajna i ove godine je održana u selu Grabovica kod Kladova. Pred skoro 2.000 posetilaca, koji su došli iz raznih delova istočne Srbije, pobedničku lentu MIS VLAJNA 2012 ponela je mlada Grabovičanka Marija Ikić (17) koja živi sa roditeljima u Švedskoj. Prva pratilja je Jelena Krivokapić iz Zaječara (18), a druga je Biljana Marinović iz Negotina (31).

Ova manifestacija je karakteristična po tome što se kandiduju devojke iz cele istočne Srbije i polako sve više dobija na popularnosti. Inače, bilo je to veče lepote, igre i pesme, a gostovali su vokalni sastav Krajinski đerdan, Etno-grupe profesora Mila Paunovića, poznati izvođači vlaške narodne muzike Slaviša Vancević, Dragana Jeremić, Dragiša Prvulović i mladi talentovani izvođači uz pratnju orkestra Živorada Vojvodanovića.

Lepotice iz dijaspore
Među prijavljenim lepoticama bile su i Danijela Jovanović (18) koja je rođena u Radujevcu, a od 1984. živi u Švedskoj i Kristina Đurić (18) koja je rođena u Beču, a poreklom je iz Prahova.

Vlaški zvuk na konzervatorijumu

Među izvođačima vlaških melodija bila je i poznata violinistkinja Violeta Marinović rodom iz Jabukovca, koja studira violinu na Prajner konzervatorijumu u Beču.

– Veoma smo zadovoljni sa ishodom ove manifestacije. Od sledeće godine one će se održavati u sklopu Kladovskog leta i nadamo se da će postati još popularnija. Želim da istaknem da je ova manifestacija kulturno-zabavnog karaktera bez uticaja političkih stranaka ili nekih susednih dražava – kaže Dragan Jepurović, koji je godinama glavni organizator.Inače, ovo je osma po redu manifestacija koju su zajednički organizovali MZ Grabovica, SO Kladovo uz podršku Centra za kulturu Kladovo, etno-grupe Gjergina iz Negotina i Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …