недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / KUD“ Budućnost“ iz švehata oragnizovao vlaški bal

KUD“ Budućnost“ iz švehata oragnizovao vlaški bal

KUD“ BUDUĆNOST“ IZ ŠVEHATA ORAGNIZOVAO VLAŠKI BAL
Tradicionalna manifestacija, po drugi put je održana u prelepoj hali Multiversum(najnovija i najuslovnija hala u ovom delu Austrije uključujući i Beč), za mnoge nedostižna zbog svoje visoke cene ipak je ponovo bila izbor kluba „Budućnost“ a za tradicionalni Vlaški Bal koji je ovog puta pratila i jesenja folklorijada. Da je drugi zaredom u ovoj hali dalo se primetiti po većem broju učesnika nego lane,iako je datum održavanja bio u žargonu organizatora „problematičan“, jer je zbog praznika mnogo ljudi otišlo u Srbiju, verna publika ipak je i ovoga puta ispoštovala tradicionalno dobre domaćine uz svesrdnu pomoć kulturnoumetničkih društava iz raznih delova Austrije.

Pred već prilično veselom publikom, nastupili su specijalni gosti iz Tirola, KUD „25 Maj“ iz Vatensa, zatim „KOLO“ iz Beča i naravno domaćin, KUD“ Budućnost“ iz Švehata potpomognuto kolegama iz pokrajinske zajednice klubova Donje Austrije (KOSSA), KUD „Mladost“ iz Leoberzdorfa i „Sloga“ iz Ebergasinga! Smenjivale su se koreografije sa svih prostora Balkana, gosti uživali i aplaudirali, pogotovu najmlađima koji su se svojski potrudili da se pokažu u što lepšem svetlu i u tome u potpunosti uspeli. Na poziv voditeljke Vesne Klinger, skupu se obratio i predsednik zajednice KOSSA, Zoran Aleksić. Uz pozdrav prisutnima, zahvalio se sponzorima i simpatizerima i uputio poruku da je, pogotovo u današnje vreme, zajedništvo bitnije nego ikad izrazivši u isto vreme zadovoljstvo rastom članstva kako zajednice, tako i klubova u njenom sastavu. Posebno je istaknuto pristupanje novoosnivanog novog kluba „Zavičaj“ iz Kenigštetena koji već broji 50 članova i planirano osnivanje klupske delatnosti u još dva veća grada zapadnog dela Donje Austrije,kao i dalji razvoj sportskih sekcija, koje bi pored dve ženske odbojkaške ekipe (trener-Željko Savić) i 2 fudbalska tima, omasovile kuglanje (Ebergasing) i dart (Trajskirhen).
Nakon pozdravnih govora od strane predsednika KUD „Budućnost“ Duška Vojinovića i sekretara kluba Dejana Blagojevića, na bini su se pojavili predstavnici učesnika i primili prigodne poklone. Budućnost le pristupila Zajednici klubova Donje Austrije KOSSA, 10.09.2011, odlukom većine članova predsedništva.Od ulaska u Zajednicu sa još 7 klubova i uz pomoć rukovodstva Zajednice, urađeno je mnogo toga što je sadašnje predsedništvo sa Duškom Vojinovićem i Dejanom Blagojevićem na čelu već duže vreme imalo u planu. Zahtev za uslovnije prostorije, potpisan od strane predsedništva zajednice i samog kluba, potpomognut fotografijama koje prikazuju oronulost objekta, biće predat  u pokrajinskoj i gradskoj vladi.Logo po zamisli predsednika Vojinovića koji simbolizuje svetliju budućnost i mladost je najzad realizovan, tako da je upravo bal bio izvanredna prilika da se prezentuje široj javnosti. Domaćini su za tu priliku obezbedili nove majce sa oznakama kluba i zajednice, kao i nove zahvalnice i zidne satove sa pomenutim logom, koje su dobili svi predstavnici učesnika folklorijade, kao i počasni gosti.

Poznati bend „ČAROBNJACI“ je preuzeo štafetu i zabavljao goste i mnogobrojne učesnike do jutra, a zbog promene časovnika veselo društvo je ostalo jedan sat duže na još jednom raznovrsnom i tradicionalno dobro posećenom i izvanredo organizovanom „Vlaškom balu“.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“