недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / JEDINSTVO ŠVEHAT NA JESENJEM BALU I NOVO GRADSKO RUKOVODSTVO

JEDINSTVO ŠVEHAT NA JESENJEM BALU I NOVO GRADSKO RUKOVODSTVO

Najstariji naš klub na teritoriji pokrajine Donja Austrija „Jedinstvo“ Švehat održao je proteklog vikenda svoj tradicionalni „Jesenji bal“, kojem se odazvala nova vlast u ovom gradu pokraj Beča. U gotovo popunjenoj sali „Pfarcentruma“ goste je zabavljao orkestar „Program plus“ sa pevačima Suzanom Čovikanović i Zlatkom Barbulovićem, koji su, kako ocenjuje publika, ispunili sva očekivanja. Dule Caranović je na trubi izveo prave majstorije, kao i Bobi Martinović na harmonici svirajući vlašku, srpsku muziku, kao i Polke za austrijske goste.

U Švehatu je pre mesec dana dobar prijatelj kluba „Jedinstvo“ gradonačelnik Hanes FacekaŠ podneo ostavku, a sa njim se povuklo i 80 odsto članova vlasti u znak solidarnosti, tako da je opština ovog grada pre par nedelja dobila novo rukovodstvo. Novi gradonačelnik, dosadašnji zamenik Gerhard Frauenberger, sa kojim je predsednik „Jedinstva“ Krsto Petrišorević u odličnim odnosima, preuzeo je kormilo grada. Petrišorević je novom rukovodstvu, gotovo odmah po preuzimanju funkcije, uputio pozivnice za bal, i oni su se tome odazvali, te čak šta više učestvovali u pripremi.

Na Jesenjem balu lutrija je ovaj put bila bogato obezbeđena nagradama, a većinu nagrada obezbedili su članovi novog rukovodstva opštine Švehat. Glavna nagrada bila je tradicionalno pečeno prase, koji je za balsku tombolu sponzorisala mesara „Aleks“. Tu glavnu nagradu dobio je Zoran Novaković – Seksi iz Beča.

Jesenjem balu prisustvovalo je osam funkcionera nove vlasti u Švehatu predvođeni novim gradonačelnikom Gerhardom Frauenbergerom. U ime rimokatoličke crkve, sa kojom klub ima višedecenijsku saradnju, prisustvovali su Maks Rauh i sveŠtenik Gerald Gump, koji je izrazio želju da prisustvuje i „Svetosavskom balu“, koji „Jedinstvo“ organizuje, ako će se na njemu naći i pravoslavni sveštenik.

Atmosfera na balu bila je veoma vesela kao i uvek, a igralo se i veselilo do sitnih sati.

Sledeća aktivnost kluba, a ujedno i poslednja u tekućoj godini, je u subotu u 20 časova, kada će u klupskim prostorijama Deda mraz podeliti novogodišnje paketiće mališanima. Paketiće, kao i svake godine, obezbedila je uprava.

U idućoj godini klub, najpre, 8. februara organizuje „Svetosavski bal“ u „Pfarcentrumu“, sa istim muzičarima kao na „Jesenjem balu“.

Inače saradnja sa vlastima grada Švehata biće očigledno i dalje nastavljena na najtešnji način, poŠto je novi gradonačelnik Petrišorevića pozvao na sastanak, kako bi razgovarali o još većoj podršci grada našem klubu.w121801b

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“