петак , 12 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / Izložba u Frankfurtu

Izložba u Frankfurtu

FRANKFURT NA MAJNI

VELIKA BOŽIĆNA IZLOŽBA SLIKA

 

Medju mnogobrojnim izložbama u vreme božićnih praznika, jednu od zapaženih i dobro posećenih  organizovalo je Udruženje slikara  WEST KUNST  NIED. Medju mnogobrojnim  izlagačima  –  osmoro nasih umetnika

Dva galerijska prostora  jednog od udruženja frankfurtskih slikara – WEST KUNST NIED – bila su premala za stotinu dvadeset slika, koliko je  izloženo na ovogodisnjoj,već  tradicionalnoj božićnoj izložbi , „PETERSBURGER  HÄNGUNG“ . Neobičan naziv izložbe,veliki broj slika kao i slikara učesnika, razlog su  dobre posećenosti  i interesovanja publike.

U  prazničnom ambijentu galerije Udruženja, posetioce i goste pozdravio je Hubert  Šmit, opštinski  savetnik za devet  gradskih opština i član uprave  Socijalističke partije Nemačke (SPD) a izložbu je otvorila Spomenka Alečković, predsednik ovog Udruženja.

Ljubiteljima slikarstva,u skladu sa starom Sankt Petersburškom metodom postavljanja  slika,ponudjen je pravi mozaik  boja sačinjen od  najrazličitijih formata,stilova, tehnika i tema.Osim ulja na platnu,akrila i grafika koji su ispunili prostor galerije od poda do plafona , skulpture, svetlosne instalacije i pačvorak oplemenili su dodatno prostor.A muzička pratnja izvodjača iz Brazila upotpunila je ambijent.

Medju 24 učesnika izložbe,slikara, skulptora i fotografa  koji su okupljeni u Udruženju iz mnogih krajeva sveta,svoje radove izložili su i : Radovan Madzar, Spomenka Alečković, Milorad  Miki Milenković, Jelena Hild, Zoran Marcijus, Ivana Marcijus, Sanja Alečković i Spasa Milašinović. Svi oni, okupljeni  u internacionalnom Udruženju WEST KUNST NIED, kroz svoj likovni rad , četkom i bojom, beleže – ne samo uspomene na zavičaj – nego i nova iskustva iz metropole u kojoj žive i stvaraju. A publika to ume da oseti i oceni. Kao i ovdašnja štampa koja je pokazala veliko interesovanje za  ovu izložbu.

Od plafona do poda – stara petersburška metoda kačenja slika

Još jedna zanimljivost prati  ovogodišnju božićnu izložbu u Nidu. Naime,svakog vikenda u vreme njenog trajanja,za goste i posetioce organizuje se druženje uz logorsku vatru i gril i veliki lasershow.

                                                                                                                                                                D.V.M.SAM 1882 resize copy

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …