недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / Izlet u Garland kluba „Petar Kočič Zmijanje“ iz Tirola

Izlet u Garland kluba „Petar Kočič Zmijanje“ iz Tirola

Imaju u klubu „Petar Kočić Zmijanje“ pregršt razloga za zadovoljstvo. Prethodnih dana članovi ovog udruženja gotovo da nisu imali predaha. Početkom meseca počele su aktivnosti učešćem u već tradicionalnom kulturnom projektu Duga noć crkava. U saradnji sa našom parohijom, čije je sedište u Kufštajnu nedelako od Figena, članovi „Petra Kočića“ su nastupali sa folklornom sekcijom i ulepšali ovu lepu manifestaciju. Osim toga predstavljeni su i specijaliteti iz tradicionalne srpske kuhinje, a vredne zemljakinje iz našeg udruženja pripremile su specijalitete koji su oduševili brojne posetioce. Među njima je bilo najviše Austrijanaca iz Figena. Bili su tu i ugledni gosti iz javnog života na čelu sa gradonačelnikom Valterom Helvartom, njegovi zamenici, direktori i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Članovi kluba iz Figena u subotu su gostovali kod komšija i prijatelja iz kluba 25. maj iz Vatensa, koji je priredio veliku zabavu. Bila je to odlična prilika da se uoči odlaska na letnje godišnje odmore zaokruži uspešna sezona.Već sledećeg dana pred popularnim „Kočićima“ bio je novi izazov. Gostovali su kod prijatelja iz kluba Božuri u pokrajini Štajemark. Pun autobus razdragane dece uputio se ka Licenu, odnosno mestu Roteman, gde se održavala Druga božurijada. Uprkos daljini od skoro 300 kilometara u jednom pravcu u udruženju iz Tirola su bili više nego zadovoljni kako dočekom tako i učešćem na važnoj manifestaciji. Oni osim toga poručuju da duguju veliku zahvalnost domaćinima iz kluba Božur za doček i organizaciju Božurijade. Uprava kluba je u kratkom periodu organizovala još jedan veliki događaj. Za brojne mlade članove folklorne sekcije o trošku kluba organizovan je jednodnevni izlet u jednom od najlepših i ujedno najvećih zabavnih parkova u Italiji, Gardlandu. Članovi kluba su bili oduševljeni ovom posetom i već su najavili da će uskoro opet organizovati izlet u Gardland.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“