петак , 12 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / EKIPA NEKADAŠNjIH FUDBALERA IZ LINCA GOSTOVALA U APATINU

EKIPA NEKADAŠNjIH FUDBALERA IZ LINCA GOSTOVALA U APATINU

Grupa prijatelja iz Linca je na poziv zemljaka iz Apatina boravila u tom gradu tri dana. Već godinama traje saradnja pre svega članova fudbalske ekipe Mladost iz Apatina sa zemljacima koji su bivši fudbaleri, a sada su na privremenom radu u glavnom gradu Gornje Austrije i okolini.
Trodnevni boravak u gradu na levoj obali Dunava bio je više nego prijatan za Dubajića, Basarića, Peraču, Čulića, koji su ponikli u ovim krajevima i ovde napravili prve životne, ali i fudbalske korake. U potrazi za boljim životom, put ih je odveo u Austriju, ali ne zaboravljaju zavičaj. Uvek kada imaju priliku ili dođu u Apatin ili dočekaju prijatelje u Gornjoj Austriji.
– Zaista nemam reči zahvalnosti za doček koji nam je priređen u Apatinu. Boravili smo tri dana, koja će nam ostati u trajnom sećanju. Odigrali smo i tri utakmice, ali i praćeni na svakom koraku neizmernom pažnjom naših prijatelja, kako iz ekipe Mladost, tako i svih ljudi koji su se tamo našli. Želeo bih da se u svoje ime, ali i u ime svih nas koji smo gostovali u Apatinu još jednom domaćinima zahvalim od srca – prepun je utisaka nekadašnji fudbaler Dragan Basarić.
 Osim duela na travnatom terenu, gosti iz Austrije su imali priliku da uživaju u kulinarskim specijalitetima po kojima je ovaj kraj poznat, pre svega gulašu, ribljoj čorbi, ali i starogradskoj muzici, bez koje je provod nezamisliv.340720 071813c2 f340721 071813c3 f

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …