субота , 1 априла 2023
Početna / Некатегоризовано / DUŠANOVČANI ZNAJU DA RADE I DA SE VESELE

DUŠANOVČANI ZNAJU DA RADE I DA SE VESELE

Predivno osmomartovsko veče organizovali su meštani Dušanovca, jednog od najlepših i najuređenijih sela negotinske Opštine, koji žive i rade u Beču. Više od 300 gostiju su i ovog puta došli da se druže i provesele, znajući kako je do sada organizovao zabave Odbor dijaspore Dušanovca, pa su im gosti bili iz cele Negotinske i Timočke Krajine.

Organizatori su se potrudili da svakoj dami uruče cveće, što ih je razgalilo i stvorilo posebno raspoloženje. Pevalo se i igralo čuveno vlaško kolo, koje nikoga ne ostavlja na stolici, a traje i po nekoliko sati. Hteli ne hteli, moramo pomenuti, da je bilo dosta pozitivne energije, koja je razvijana i uz odličan meni i još bolja probrana pića.

– Pozvali smo i ugledne goste iz Srbije koji nažalost nisu opravdano došli zbog glasanja u Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, rekao je za Vesti, Boris Pistolović jedan od najvrednijih  organizatora.

Dušanovčani poznati i kao dobri domaćini nisu zaboravili svoj zavičaj i ovog puta su se potrudili da skupe novac za svoje selo. Za pohvalu je pomenuti da će zarada od svečanosti otići za različite infrastrukturne projekte u Dušanovcu. Prikupljena sredstva do sada bila su značajna, jer su već organizovali devet ovakvih manifestacija.

 – Želja je dijaspore da se okončaju svi radovi oko doma kulture i planirana je zajednička saradnja sa savetom MZ Dušanovac kaže predsednik Odbora dijaspore Slobodan Krstić.

Inače članovi odbora dijaspore  za ovu godinu su predsednik  Slobodan Krstić, potpredsednici Dragan Dulić i Dušan Pavlović, članovi Dušan Džontić, Boban Popović, Slađan Perković, Dragan Jovanović, Zoran Radosavljević i Dragan Krstić i blagajnik Novica Colanović. Administratori zaduženi za medije su Serž Jordačijević i Boris Pistolović.

Orkestar „Nema dalje“ je i ovog puta opravdao veliko poverenje Dušanovčana, što ih je veoma obradovalo, pa je veselje trajalo do zore.

Seoska crkva na koju su ponosni, jer je i patrijarh Pavle služio liturgiju u njoj, je već krajem oktobra potpuno završena i sve slike sa računima su nawww.mz.dusanovac.orgpod člankom slike živopisanih radova. Živopisano je preko 200 slika, koje su porodice same platile.
– Osveštanje pravoslavne crkve je planirano za 21. april na vaskršnji ponedeljak. Pozvani su gosti iz Eparhije Timočke, Patrijaršije u Beogradu i visoki državni zvaničnici.
Pozivamo našu dijasporu  da  na vaskršnji ponedeljak  dođu i zajedno uveličamo osveštanje pravoslavnog hrama Uspenje presvete bogorodice i tradicionalno proslavimo uskršnje svečanosti  u Dušanovcu.   Skup vernika je  u 7 časova u pravoslavnoj crkvi u Dušanovcu, doček arhijereja   u 08:00  časova, osveštanje crkve i liturgija   u 09:00 i svečani ručak u 12 časova u svečanoj sali Doma kulture. Uskšnji bal počinje 18:30 časova ispred Doma kulture u kome će biti i svečana večera, kaže ze Zavičaj Boris Pistolović.

DSC 5098 resizeDSC 4962 resizeDSC 4980 resizeDSC 4982 resizeDSC 4989 resizeDSC 5002 resizeDSC 5014 resizeDSC 5054 resizeDSC 5056 resizeDSC 5058 resizeDSC 5062 resizeDSC 5098 resizeDSC 5100 resizeDSC 5109 resizeDSC 5118 resizeDSC 5122 resizeDSC 5131 resizeDSC 5165 resizeDSC 5183 resizeDSC 5191 resizeDSC 5194 resize

 

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …